Rebrendiranje korejskog proizvođača – stiže nova KIA K8, novi logo i novi dizajn

prikaz volana sa logoom automobila KiaKIA je formalno povukla K7 / Cadenzu i odmah otkrila slike potpuno novog K8 modela, koji će biti plasiran u Južnoj Koreji krajem godine, a ostaje nejasno kada će debitovati na ostalim tržištima.

Nova upečatljiva maska hladnjaka pruža osveženje u pogledu dizajna, a krasi je novi amblem kompanije. 

Rebrendirani osvežavajući dizajn

Novi dizajn logotipa zvanično je predstavljen pre nekoliko meseci, međutim sada smo u prilici da ga prvi put vidimo na novom modelu. Šef dizajna, Karim Habib, navodi da je Kia prilikom oblikovanja ovog automobila pronašla inspiraciju u modernim i tehnološki naprednim jahtama. 

Upečatljiv dizajn prisutan je i na zadnjem delu KIA K8 modela, na kojem dominiraju LED svetla specifičnog oblika, koja produžavaju svoje linije do bočnih ivica automobila. 

Karim Habib izjavljuje: “Prateći naše nedavno rebrendiranje kompanije, nastavljamo dalje sa novim vrednostima utkanim u nove modele K8 automobila. Moderni sedan dizajniran je sa inovativnim tehnologijama i elegancijom u samom svom jezgru”

Zavirite ispod haube KIA K8 modela

KIA K8 model pokreće 3,5-litarski V6 benzinski motor, koji proizvodi 296 konjskih snaga (221 kilovat). Još jedna od novina je opciono dodavanje pogonskog sistema na sva 4 točka, za najvišu klasu. 

Za sada nema reči o dizelu, što može biti naznaka da se KIA K8 neće proizvoditi sa dizel motorima

KIA K8 srednje klase oslanjaće se na manji četvorocilindrični 2,5-litarski pogonski agregat, koji proizvodi 195 konjskih snaga (145 kilovat). Za osnovnu varijantu planiran je motor od 1,6 litara.

Sofisticirana unutrašnjost Cadenza naslednika

Ne samo da je spoljašnost veliko odstupanje od stare Cadenze, već i kabina pruža osećaj sofisticiranosti kakav nikada ranije nije imala. 

Iako je lista dodatne pametne oprema prilično opsežna, jedna od karakteristika koju posebno treba spomenuti je pametna podrška za vozačevo sedište. Aktivira se uvek kada je uključen sportski režim vožnje, ili kada brzina automobila pređe 130 km/h. 

Kakav uspeh će KIA K8 ostvariti na tržištu ostaje da se vidi, a iz kompanije poručuju da se automobil oslanja na modernije, dinamičnije i tehnološki naprednije performanse.

Mi smo gotovo sigurni da će KIA K8 nadmašiti svog prethodnika, jer smo ih otkupili nekoliko do sada, stoga smo se uverili da se radi o automobilu koji je postavio dobre temelje za iskorak u budućnost.

FILED UNDER: BLOG