Restaurirani Porsche 911 ima 400 KS i karoseriju od karbonskih vlakana

Theon Design je kompanija specijalizovana za Porsche 911 restomodove, a nedavno je predstavila projekat ITA001 za klijenta u Milanu.

Automobil marke porsche

Porsche ili Carrera?

Iako se čini da je vozilo Porsche 911 iz 1970-ih, ono je zapravo zasnovano na kupeu Carrera 4 iz 964 generacije iz ranih 1990-ih. Theon Design zamenjuje originalne panele karoserije komponentama od ugljeničnih vlakana kako bi smanjio težinu uz zadržavanje klasičnog izgleda. Ovi lagani delovi rezultiraju težinom od 1.152 kilograma.

Koji je pogon ovog automobila?

Pogonski sklop se sastoji od 4,0-litarskog vazdušno hlađenog motora koji proizvodi 400 konjskih snaga pri 7.500 o/min i obrtnog momenta od 427 Nm pri 6.250 o/min. Motor ima nezavisna tela za gas i sistem za prigušivanje gasa sa pogonom preko žice. Usisni plenum je inspirisan 997-generacijom 911 GT3, dok je izduvni deo dobio keramički premaz.

Iako je osnovni automobil Carrera 4 sa pogonom na sve točkove, ITA001 je pretvoren u pogon na zadnje točkove. Šestostepeni manuelni menjač, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i kočnice potiču iz 993-generacije 911 RS. Porsche je modernizovan dodatkom dvostrukih kompresora za klimatizaciju i pumpe električnog servo upravljača.

Vozilo je opremljeno petostepenim adaptivnim amortizerima i sistemom za podizanje nosa. Vozi se na točkovima dužine 45 cm u Fuchs stilu sa završnom obradom boje šampanjca.

Da li i vi želite da prodate polovni automobil?

Ukoliko ne želite da samostalno tražite kupca za svoj polovni automobil, najbolji izbor za vas je otkup automobila. Nudimo najpovoljnije cene za polovne automobile, i trudimo se da obe strane budu zadovoljne nakon saradnje.

Kontaktirajte nas ako želite da saznate još infomacija, a mi ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja!

FILED UNDER: BLOG