5 najmanje potrebnih dodataka za vaš automobil

Pored refklektujućeg prsluka, kutije za prvu pomoć, sigurnosnog trougla i rezervnog točka, opreme koja je propisana zakonom kao obavezni deo svakog automobila, postoji i veliki broj auto delova i opreme za automobile koja nema svrhu a često se može videti na automobilima. 

Iz tog razloga smo se, tokom ovog teksta, potrudili da istražimo koji su najbeskorisniji dodatni delovi za vaš automobil, koji pored estetske, nemaju nikakvu ulogu. Zato nastavite sa čitanjem da biste ih saznali. 

#1 Navigacioni uređaj

Do pre desetak godina, imali smo gomilu dostupnih uređaja koji su nam omogućavali da sa lakoćom savladamo sve prepreke pred kojma se možemo naći, a samo neki od tih uređaja su uređaj za GPS navigaciju, digitalni foto aparat ili MP3 plejer. 

Razvoj savremenih tehnologija je u velikoj meri promenio izgled današnjice, tako, danas, svi uređaji koje smo pomenuli u prethodnom pasusu su inkorporirani u jednom uređaju, našem mobilnom telefonu. 

Savremeni telefoni su postali toliko napredni da vrlo precizno prikazuju našu lokaciju u svakom trenutku, pa su zbog te prednosti, potpuno izbacili navigacione uređaje iz upotrebe. Jedan klik na neku od mnogih aplikacija kao što su Google ili Apple Maps nam može omogućiti identične funkcije kao svaki kvalitetan navigacioni uređaj. 

#2 Spojleri 

Na vozilima sa jakim motorima od nekolik stotina konjskih snaga kao što je Bugatti Chron Pur Sport, spojleri su veoma korisna stvar budući da su upravo oni zaslužni za održavanje prizemnosti vozila pri velikim brzinama. 

Međutim, ukoliko vaš automobil nije opremljen spojlerima, budite sigurni da ovaj deo opreme verovatno nije neophodan na vašem vozilu, te da mu ne doprinosi ni na kakav način. Zato, budite sigurni da Golfu 3 nije neophodna dodatna prizemna sila da vas bezbedno preveze do prodavnice i nazad.

Pozadina belog automobila na ulici sa vidljivim spojlerom

#3 Ventilacija i reljefi na haubi

Kada je reč o sportskim automobilima koji se koristi pri moto-sportovima, otvori za ventilaciju i reljefi na habi imaju svoju ulogu. Ali, ukoliko ih dodate na vaše vozilo koje koristite za svakodnevne obaveze, koje mogu često postati i monotone, dodatni otvori za ventilaciju na vašoj haubi nemaju nikakvu ulogu. 

Mnogi ljudi vole upravo ove otvore jer na taj način mogu učiniti da se njihovo vozilo asocira sa brzim i sportskim automobilima koji se koriste na trkačkim stazama. Međutim, iskusnim vozačima i ljudima koji se razumeju u automobile, ovo izgleda prilično neukusno, jeftino i neprivlačno. 

#4 Trepavice za duga svetla

Poslednjih godina, postavljanje “trepavica” na duga svetla je postao veoma popularan trend među ženskim vozačima širom sveta. Kada kažemo trepavice, mislimo na plastične trake koje se ugrađuju duž vrhova prednjih svetala kako bi se stekao utisak da vozilo izgleda kao da ima trepavice. 

Međutim, pored što narušavaju izgled našeg vozila, trepavice za duga svetla mogu biti i prilično štetne po naše vozilo budući da pri njhovom otklanjanju mgu ostaviti tragove koji se teško skidaju i na taj način nam znatno otežati situaciju kada je u pitanju prodaja vašeg automobila

#5 Neonska svetla

Kada je u pitanju ukrašavanje automobila, postoji čitavo more opcija. Međutim, ukrašavanje automobila je pravi mač sa dve oštrice budući da se lako može preterati sa “dekoracijama”. 

Jedan od najčešćih ukrasa za automobil je upravo neonsko ili LED osvetljenje. Zbog svoje upadljivosti, ova svetla su neizostavan deo svakog moto skupa ali nažalost ona se u velikoj meri mogu naći i na putničkim vozilima vozača koji su želeli da na jedinstven način istaknu svoje vozilo. 

Pored činjenice da će mnogim ljudima pregršt LED i neonskog osvetljenja na vašem vozilu delovati neukusno, preteranom upotrebom ovog dodatka mnogo brže praznite vaš akumulator budući da, u ovom slučaju, vozilo troši više struje za napajanje ovih svetala koja, pored estetske, ne igraju nikakvu ulogu. 

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

Kako bi se zadržala najveća prodajna vrednost automobila, predlažemo vam da se klonite ovih dodataka jer ne samo što nemaju nikakvu primenu, oni često mogu biti štetni po naše vozilo i smanjiti upravo njegovu prodajnu vrednost.

A, ukoliko imate polovan automobil koji želite da prodate kako bi ste prešli na neku od ekoloških varijanti ili prosto želite da zamenite vozilo nekim novijim modelom, kontaktirajte nas jer mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG