Peugeot, Citroen i Opel počinju proizvodnju kombija na vodonik

logo automobila Peugeot

Hibridi srednje snage iz Stellantis-a kombinuju gorivne ćelije i baterije da bi dostigli domet od 400 kilometara.

Era kombija na vodonik je počela u Stellantis-u, koji startuje ograničenu proizvodnju srednjih komercijalnih kombija u Peugeot-u, Citroen-u i Opel-u, koji se vraća u igru.

Prvi fabričke serije će ići u saradničke kompanije

Peugeot će isporučiti svoj prvi e-Expert Hydrogen kombi u Watea-u, koja je saradnik Mišelin grupe. Citroen će obezbediti e-Jumpy Hydrogen kombije dobavljaču energije Suez, a prvi Opel-ovi Vivaro-e Hydrogen modeli biće u rukama proizvođača uređaja Miele

To zapravo predstavlja testnu fazu, gde će saradnici isprobati ove potpuno inovativne modele.

Koje su osnovne karakteristike najavljenih kombija?

Kombiji su zasnovani na potpuno električnim verzijama i koriste hibridni pogon ‘’srednje snage’’ kojim mogu da pređu 400 kilometara opsega nulte emisije, bez potrebe za punjenjem baterija.

U srcu pogonskog sklopa je baterija od 10,5 kWh, koja se može puniti konvencionalno pomoću utikača, nudeći domet od 50 kilometara, koji je uključen u cifru od 400 kilometara.

Primarni izvor energije je, kao što možemo da vidimo hidrogen, dok je električna energija stavljena u drugi plan, što može biti povezano sa slabljenjem baterija tokom godina i većom održivošću hidrogenskog pogona.

Brendovi kažu da pogon na vodonik ne utiče na kapacitet tereta, koji iznosi 5,3 kubna metra za kraću verziju i 6,1 kubnih metara za dužu verziju. Ovi kombiji imaju nosivost od oko 1000 kilograma.

Rezervoari vodonika su ispod poda, čuvajući tovarni prostor, a baterija ispod prednjeg sedišta. Sklop gorivnih ćelija i električni motor su napred, odnosno ispod poklopca haube.

punjač za električni automobil

Stellantis nije jedini proizvođač automobila sa pogonom na vodonik

Međutim, Stellantis nije jedini proizvođač automobila koji lansira kombije na vodonik na evropskom tržištu. Renault je ponudio vodonične verzije malih Kangoo i velikih kombija, Master-a, i planira vodoničnu verziju svog srednjeg Trafic-a kao deo saradnje sa Plug Power-om.

Većina analitičara, pa čak i proizvođača automobila sada kažu da će upotreba tehnologije vodoničnih gorivnih ćelija biti ući u širu upotrebu pri proizvodnji komercijalnih vozila, a naročito onih koja svakodnevno putuju definisanom rutom i mogu se vratiti u skladište radi dopunjavanja goriva. 

Ovo bi trebalo da posluži kao privremeno rešenje za infrastrukturna ograničenja.

Da li planirate da prodate svoj automobil?

Ukoliko planirate da prodate svoj automobil i potrebna vam je pomoć, možete nam se obratiti, a mi ćemo vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku.

Vršimo otkup automobila već dugi niz godina i veoma efikasno nastupamo kada nas prodavci kontaktiraju. Izlazimo na teren i odmah po proceni vozila možemo ponuditi cenu koju nudimo, a isplaćujemo novac na licu mesta.

Besplatno procenjujemo vrednost vozila, nakon što nam pošaljete zahtev. Budite slobodni da nas kontaktirate i da nam ponudite saradnju.

FILED UNDER: BLOG