Novo zanimanje: Procenitelji kapaciteta baterija

U Nemačkoj je počela sa radom firma koja zahvaljujući posebo izrađenim softverima tačno procenjuje stanje baterije u električnim automobilima. Ovo novo zanimanje posebno će biti korisno u godinama pred nama kada na tržištu bude sve više električnih automobila, pa samim tim i polovnjaka ovog tipa. 

Punjenje električnih automobila

Zbog čega je važno odrediti kapacitet baterije na električnom automobilu

Polovni električni automobili stari nekoliko godina, koju se prešli, na primer, 45.000 kilometara trebalo bi da budu u istom cenovnom rangu, ali po istraživanjima nemačkog TUV-a razlike mogu da budu i do 450 evra i to ne zavisi od vizuelnog utiska nego o nečemu mnogo ozbiljnijem – stanju baterije.

U Nemačkoj se javljaju specijalizovane firme poput Twaice, koje se pomoću posebnih softvera bave procenom stanja baterije. Upravo Twaice naglašava da na navedenoj kilometraži i starosti vozila razlike u kapacitetu baterije mogu da budu i do pet posto, a sve zavisi od vozačkog stila, punjenju baterija i drugih pojedinosti. 

Preporučuje se da vlasnici električnih automobila baterije pune od 15 do 90 posto, ili još bolje da auto spoje na punjač na 20 posto, a sklone ga sa punjača kad je baterija na 80 posto – kako ne bi došlo do oštećenja. Agresivan vozački stil takođe ne deluje dobro na stanje baterije.

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

A ukoliko vi imate polovan automobil koji želite da prodate, kontaktirajte nas jer mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG