Vozač Formule 1 Luis Hamilton proglašen je za viteza

prikaz trke formule 1

Sedmostruki šampion takmičenja Formula 1 proglašen je vitezom od strane britanskog princa Čarlsa, samo nekoliko dana nakon što je izgubio u poslednjoj odlučujućoj trci za prvo mesto u sezoni 2021. 

Ova događaj je na neki način zasenio veliki uspeh direktnog rivala Luisa Hamiltona, nemačkog vozača Maksa Verštapena, što je možda i bio cilj britanaca, s obzirom na kontraverzan finiš, zbog koga su se iz tima Mercedes prvobitno žalili.

Da li je odlikovanje imalo veze sa porazom u poslednjoj trci sezone?

Samo nekoliko dana nakon velike trke na Abu Dhabi Grand Prix-u, gde je Luis Hamilton neočekivano izgubio od strane Maksa Verštapena, britanac je doživeo veliku čast primivši titulu uz svoje ime i to direktno od strane princa.

Deluje kao da je ovo na neki način utešna nagrada za jednog od najboljih vozača Formule 1 ikada, ali je svakako ogromna čast i nešto što je zaista u stilu britanaca.

Hamilton nije prvi šampion Formule 1 koji je imao tu čast da bude odlikovan od strane kraljevske porodice. Džek Bragham odlikovan je titulom viteza još 1978. godine, skoro deceniju nakon svoje poslednje titule na šampionatu. 

Još jedan od bivših vozača odlikovan je kao vitez tek 2001. godine, a u pitanju je Džeki Stjuart, dosta vremena nakon završetka karijere.

Dakle, Hamilton nije prvi odlikovani vozač, ali jeste prvi među aktivnim takmičarima, što celokupnu situaciju čini još značajnijom.

U svakom slučaju, ništa ne može umanjiti doprinos koji je Luis ostvario tokom niza godina takmičenja. 

Trke Formule 1 su na našem prostoru veoma popularne i veliki broj ljudi je ispratilo poprlično zanimljivu proteklu sezonu. Ljubitelji automobila su takođe dobro upoznati sa kvalitetom savremenih vozila, ali takođe i sa mogućnostima onih iz srednje klase na koje je većina silom prilika navikla.

Prodaja polovnih automobila odličan je način da zaradite

Ukoliko imate za prodaju bilo kakvo vozilo, bez obzira na stanje, kilometražu godište, model i ostalo, kontaktirajte nas i napravićemo najbolju moguću ponudu za otkup.

Vršimo besplatnu procenu vozila veoma brzo, efikasno i precizno.

Otkup automobila je naša uža specijalnost i ovu uslugu obavljamo dugi niz godina veoma uspešno.

FILED UNDER: BLOG