Hibridni Mercedes E klase stigao na domaće tržište

Na srpsko tržište stigao je veliki novitet – Mercedes E klase 300de, automobil koji, kako kažu u nemačkom proizvođaču, u sebi objedinjuje najbolje od oba sveta – plug-in hibridnu tehnologiju i dizel motor.

Plug-in hibridi se smatraju prelaznim rešenjem između vozila sa benzinskim ili dizel agregatima, koja su dominirala u prvom veku automobilske industrije, i potpuno električnih modela, za koje se danas veruje da su budućnost četvorotočkaša.

Volan u Mercedes automobilu

Nova električna era Mercedesa

Mercedes je prošle godine zakoračio u novu električnu eru, predstaviviši svoj prvi SUV na struju – model EQC, ali benzinci i dizelaši i dalje dominiraju gamom ovog proizvođača. Ipak, Mercedesovi modeli sa konvencionalnim pogonom imaju sve više plug-in hibridnih verzija koje osim osnovne pogonske jedinice imaju dodatni elektromotor i pogonske baterije.

Jedan od najnovijih elektrifikovanih modela iz Štutgarta je upravo plug-in hibrid E 300de, koji kombinuje dizelaš sa elektromotorom

Karakteristike hibridnog dizelaša iz Nemačke

Ovaj Mercedes koristi za pogon četvorocilindarski 2.0 dizel motor od 194 ks i elektromotor od 122 ks (90 kW), dok pogonske baterije imaju kapacitet od 13,5 kWh. Ukupna kombinovana snaga je 306 ks, a obrtni moment 700 Nm. Automobil iz mesta do stotke stiže za 5,9 s, a autonomija u vožnji na struju iznosi 54 km. Mercedes je najavio da će prodaja plug-in hibrida E 300de početi ove godine, po ceni od 47.500 evra.

Otkup polovnih automobila po fer i korektnoj ceni

Ukoliko i vi imate polovno Mercedes vozilo koje želite da prodate, kontaktirajte nas. Kao što već znate, mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na enterijer, stanje motora ili pređenu kilometražu. Odmah odgovaramo na vaš poziv, bez obzira na to gde se u Srbiji nalazite.

Izlazimo na teren u roku od 48 sati, nakon obavljene inspekcije utvrđujemo fer i korektnu cenu na obostrano zadovoljstvo, a keš dobijate na ruke!

FILED UNDER: BLOG