Početna cena Renault Megane E-Tech Electric će iznositi 35.200 evra

Renault je predstavio cene svojih ključnih modela, kompaktnih električnih automobila koji će se takmičiti na tržištu sa Volkswagen-ovim ID3 i Citroen-ovim C3 modelom

Novi Megane E-Tech Electric će biti dostupan opremljen baterijom u dve veličine, kao i dva nivoa snage.

Muškarac koji rukom drži volan Reno automobila

Koji je raspon cena u zavisnosti od opreme?

Jedno od najvećih iščekivanja je bio upravo ovaj električni kompaktni automobil, kada je reč o Renault-u u poslednjih par godina. Megane sa potpuno električnim pogonom će u Francuskoj koštati 35.200 evra za verziju od 130 KS sa baterijom od 40 kWh u osnovnoj komponenti.

Na drugom kraju sprektra, verzija od 220 KS sa baterijom od 60 kWh, sa mogućnošću brzog punjenja i najvišim nivoom opreme će iznositi 51.400 evra.

Izvršni direktor Renault-a, Luka de Meo se nada da će promeniti na bolje budućnost kompanije, strategijom ‘’vrednosti, a ne količine’’, koncentrišući se na vozila poput Megane E-Tech Electric.

Koji su planovi kompanije u bliskoj budućnosti?

Trenutna kompaktna ponuda brenda, hečbek i karavan Megane i SUV Kadjar, nije uspela da se progura među konkurencijom na svetskom tržištu. 

Ovaj model je napravljen u Renault-ovoj fabrici Douai, u severnoj Francuskoj, gde proizvođač automobila postavlja grupu pogona za sklapanje komponenata električnih vozila, koja će predstavljati omanji industrijski gradić.

Iz Renault-a kažu da je vreme punjenja 30 minuta na stanici za brzo punjenje, što omogućuje prelaženje 300 kilometara. Kupci mogu da navedu kakav kućni punjač žele: Standardni (AC do 7 kW); Boost (AC do 7 kW, DC do 85 kW); Super (AC do 7 kW, DC do 130 kW) ili Optimum (AC do 22 kW, DC do 130 kW).

Kompaktni hečbek će debitovati na već u prvom tromesečju 2022. To je prvo lansiranje u strategiji novog izvršnog direktora Luke de Mea da pomeri Renault na viši nivo, u električnoj revoluciji automobilske industrije u narednim godinama.

Fotografija narandžastog reno megana

Da li razmišljate o prodaji vašeg automobila?

Otkup polovnih automobila je delatnost u kojoj predstavljamo profesionalce sa dugogodišnjim iskustvom, a kao naše glavne vrline ističemo brz, efikasan i profesionalan pristup svakom prodavcu.

Pored toga, vršimo i besplatnu procenu vrednosti vašeg automobila, a pri otkupu isplaćujemo novac na licu mesta. 

Ukoliko vam je potreban bezbedan i hitan otkup vašeg vozila, budite slobodni da nas kontaktirate, a mi ćemo vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku.

FILED UNDER: BLOG