Partnerstvo kompanija Volvo i Starbaks u izgradnji stanica za punjenje električnih vozila

Švedska kompanija za proizvodnju automobila Volvo u saradnji sa lancem kafeterija Starbaks planira otvaranje brojnih stanica za brzo punjenje električnih vozila na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.

Na kojim lokacijama će se nalaziti stanice za brzo punjenje vozila?

Planirana ruta je dugačka 1350 milja i prostire se od Denvara do Sijetla, gde se nalazi sedište kompanije Starbaks. Iako Starbaks prodavnice možete pronaći na svakom ćošku u većini svetskih metropola, ovaj projekat kompanija ne obuhvata svaku od njih. 

Planirano je postavljanje 60 stanica za punjenje koje će se nalaziti na 15 lokacija Starbaks kafeterija. Prema podacima kompanije Scrape Hero, to predstavlja samo 0,1 procenat svih Starbaks prodavnica na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Ko će sve moći da puni svoja vozila?

Mreža punjača će biti dostupna i prilagođena svim električnim i hibridnim vozilima, a posebne pogodnosti će imati oni koji voze automobile marke Volvo. Vozačima Volvo hibridnih (S60, S90; V60, V90; XC60, XC90) i električnih (XC40 i C40) vozila će biti odobren popust pri upotrebi punjača ili čak i besplatno punjenje vozila. Brzi punjači će obezbediti punjenje baterije sa 20% na 90% za samo 40 minuta.

Kada će biti završen i koji je cilj ovog projekta?

Predviđa se da će svi planirani punjači biti postavljeni i u funkciji do kraja godine.

Pilot projekat je test za bolje razumevanje upotrebe i potrebu za potencijalnim prilagođavanjem stanica za punjenje lokacijama Starbaks kafeterija. Kompanija Starback u budućnosti planira da proširi spisak projekata obnovljive energije i dekarbonizacije kako bi ispunila svoj cilj da smanji svoje emisije štetnih gasova za 50 procenata do 2030. godine.

Ukoliko sve bude išlo po planu, stanice na ovoj ruti će se nalaziti na međusobnom rastojanju na oko 100 milja, što će omogućiti vozačima električnih i hibridnih vozila da ne brinu o pražnjenju baterije na putu od Starbaksa do kuće ili obrnuto.

Nadamo se da je ovaj pilot projekat samo početak dugoročne saradnje ove dve kompanije u obezbeđivanju stanica za punjenje automobila na lokacijama Starbaks kafeterija širom sveta, jer koji je bolji način da se ubije vreme dok se automobil puni, od ispijanja kvalitetne kafe u omiljenom kafiću.

Starbaks čaša kafe

Da li prodajete svoj polovni automobil?

Ukoliko planirate da nabavite električan ili hibridni automobil, prodaja starog vozila je odličan način za prikupljanje sredstava za njegovu kupovinu. Kao firma za otkup polovnih automobila nudimo napovoljnije cene na tržištu i isplaćujemo novac na ruke.

Ukoliko želite besplatnu procenu vrednosti vašeg automobila, kontaktirajte nas i uverite se zbog čega uspešno poslujemo na tržištu polovnih vozila već dugi niz godina. 

FILED UNDER: BLOG