Zaustavlja se prodaja Ferrari F8 Tributo i F8 Spider

Iako su su u prošloj 2021. godini, modeli F8 Tributo i F8 Spider bili najprodavanija vozila Ferarija u Evropi, najavljen je prekid prodaje ovih modela nakon samo dve godine na tržištu.

Crveni Ferrari

Hibridni V6 modeli postaju prioritet

Dodatno pojašnjenje i razlog ove odluke nisu dati, ali se veruje da će na mesto F8 modela doći plug-in hibridni V6 modeli, a isporuka kupcima modela 296 GTB je već počela. 

Sa obzirom da svi proizvođači automobila sve više stavljaju fokus na električne i hibridne modele, ovim kompanijama se pridružila i kompanija Ferrari. Ovo bi dovelo do smanjenja emisije štetnih gasova, koje čak i Ferari mora da sprovede.

Iako će imati dva cilindra manje, novi 296 modeli će zahvaljujući elektromotoru proizvoditi više snage. Kompanija se obavezala da zadrži V12 motore, uz najavu još veće snage motora u poređenju sa prethodnim modelima sa snagom motora od 830 konjskih snaga.

Šta kažu predstavnici Ferrarija?

Jacopo Marcon, menadžer proizvodnje u segmentu sportskih automobila u Ferariju, potvrdio je odluku kompanije o prekidu prodaje svih modela koje imaju F8 oznaku, dok je izvršni direktor Bendetto Vigna izjavio da je kompanija imala rekordan broj narudžbina. Iz svega ovoga bi moglo da se zaključi da je preostala proizvodnja za ova dva modela već dogovorena. 

Prilikom testiranja modela 296 GTB, Jacopo Marcon izjavio je da će se proizvodnja modela F8 Tributo i F8 Spider nastaviti, ali nije precizirao do kada će trajati. Kada dođe do ostavljanja ova dva modela u prošlosti, Ferari će u svom katalogu i dalje imati modele Roma, Portofino M i modele sa V8 pogonom, kao i najavljeni SUV Purosangue.

Sa obzirom na nedovoljno precizne i nejasne informacije, sudbina ova dva poznata modela je i dalje nepoznata i neizvesna.

Ferrari logo guma

Da li prodajete sopstveno polovno vozilo?

Ukoliko vam je potreban otkup polovnih automobila kako biste u što kraćem roku prikupili sredstva da kupite novo vozilo, mi vam nudimo efikasno rešenje.

Uz besplatnu procenu vrednosti vašeg vozila, obavljamo saradnju na profesionalan način u što kraćem vremenskom roku, a novac vam dajemo na ruke.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin za testiranje i kupovinu.

FILED UNDER: BLOG