Predstavljena nova luksuzna limuzina Audi S8

Nemački automobilski gigant Audi predstavio je novu, sportsku verziju svoje luksuzne limuzine A8, koja nosi naziv S8. Prema najavama iz ove kompanije ovaj automobil će se na tržištu naći tokom 2020. godine i predstavljaće pravu revoluciju, kada je ovaj tip automobila u pitanju. 

Ovaj automobil biće najsnažniji model iz familije Audi A8, a stilski se neće previše razlikovati od regularnih verzija ove limuzine. Jedna od retkih “golim okom” uočljiva razlika jeste nešto drugačiji prednji branik koji novom S8 modelu daje više sportski izgled. Ipak, sama “kozmetika” je u ovom slučaju od sekundarnog značaja, a najbitinije je ono što se nalazi ispod haube automobila.

Automobil Audi A8 parkiran ispred zida

Motor u novom automobilu

Novi Audi S8 ima pogon u vidu moćnog 4.0-litarskog twin-turbo V8 motora, koji je u stanju da proizvede čak 571 KS (420 kW) i razvije 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Osim toga, novi S8 model je opremljen i 48-voltnim hibridnim sistemom, koji uz jedinstvenu stop-start funkciju može zančajno da poboljša ekonomičnost u vožnji.

Značajni detalji nove Audi S8 limuzine

Upravljanje je na sva četiri točka, pre svega kako bi se poboljšale manevarske karakteristike pri malim brzinama i unapredila upravljivost pri velikoj brzini auotmobila. Snaga u Audi S8 modelu se sa sva četiri točka prenosi preko Audi quattro sistema sa sportskim diferencijalom. 

Standardna deo opreme je aktivni sistem oslanjanja, a novi S8 ima i tehnologiju za detekciju “udarnih rupa” na putu. Kada se uz pomoć specijalnih kamera koje se nalaze na prednjem delu vozila, identifikuje rupa, ogibljenje se automatski prilagođava kako bi prelazak preko neravnine bio što udobniji za putnike.

Novi Audi S8 bi trebalo da stigne na tržište krajem 2019. ili početkom 2020. godine, a cena još uvek nije poznata. Ukoliko vi imate neko Audi vozilo ili bilo koji drugi automobil, havarisan ili u voznom stanju, obratite se nama i mi ćemo ga otkupiti. Dolazimo na lice mesta, nudimo fer i korektnu cenu za vaš auto, a keš dobijate odmah na ruke. 

FILED UNDER: BLOG