Najprodavaniji automobili u Evropi

Za nekoliko dana najavljeno je predstavljanje nove generacija VW Golf automobila, ali i pored toga model ovog auta je i sa odlazećom generacijom i dalje najprodavaniji model na evropskom tržištu. Time je nemačka auto kompanija potvrdila višegodišnju dominaciju na starom kontinentu kada je u pitanju broj automobila jednog brenda na evropskim ulicama. 

Automobili na ulici u saobraćaju

Kakva je prodaja automobila na evropskom tržištu

Prema rezultatima JATO – agencije koja se bavi istraživanjem tržišta na polju automobilske industrije, kompanija Volkswagen je tokom avgusta 2019. godine prodala 26.411 jedinica modela Golfa VII. U odnosu na isti mesec 2018. godine ova brojka predstavlja pad od 23,6 odsto.

Uprkos velikom padu, koji se i očekivao s obzirom na to da će uskoro biti predstavljen Golf VIII, najbliži pratilac, odnosno drugi najprodavaniji model, je prodat u čak 7.000 primeraka manje. 

U pitanju je krosover Dacia Duster sa 19.451 prodatih primeraka u Evropi, dok se iza rumunskog automobila na trećem mestu nalazi još jedan Golf, ali u krosover verziji. Rel je naravno o popularnom modelu T-Roc koji je prodat u 18.262 primerka.

Čini se da je tokom avgusta Dacia bila jedina kompanija koja je mogla da dostojno parira Volkswagenu. U prilog tome govori podatak da je četvrti najprodavaniji model na kontinentu Dacia Sandero sa 17.764 prodata modela. 

Na petoj poziciji je još jedan VW Polo sa 16.692 modela. 

Otkup i prodaja VW i Dacia automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Ukoliko posedujete bilo koji model Volkswagen ili Dacia automobila koji želite da prodate mi smo pravo rešenje za vas.

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a keš isplaćujemo odmah na ruke.

FILED UNDER: BLOG