VW zaposleni demantuju dogovor o otpuštanju 20.000 radnika

Pre nekoliko dana je izašla informacija u jednom uglednom biznis magazinu da će Volkswagen postepeno otpustiti između 10.000 i 20.000 zaposlenih u narednih 10 godina. Ova informacija je izazvala burnu reakciju javnosti u Nemačkoj, pošto je Volkswagen automobilska kompanija najprodavaniji brend automobila na svetu, a vest je podrazumevala da su predstavnici sindikata zaposlenih u Volkswagenu pristali na ove uslove o tempu i toku smanjenja troškova i otpuštanja.

Volkswagen fabrika otpuštanje zaposlenih

Ukoliko bi do ovoga došlo, ljudi u Srbiji bi definitivno bili razočarani, pošto se zna da je Volkswagen omiljeni brend automobila, i definitivno se smatra odlikom kvaliteta. To je razlog zašto se toliko i vrši otkup nemačkih automobila. Naravno, nevezno od naših ljudi, ovo je stavka koja izuzetno potresa zaposlene u Nemačkoj.

Povodom ovih tvrdnji da se Volkswagen nagodio sa sindikatima, su se vrlo brzo javili i predstavnici sindikata Volkswagen-a, nakon što je postavljeno bezbroj pitanja oko ovih tvrdnji, koje bi značile da će Volkswagen gledati da smanji svoje troškove za 5-6 milijardi evra u narednoj deceniji.

Volkswagen sindikati su odlučno demantovali ove tvrdnje, koje bi značile da se slažu sa pogledima Volkswagen-ovih predstavnika oko toga da su troškovi proizvodnje visoki, i da su nedavna dešavanja značila potrebu za promenom toka proizvodnje i potencijalnim otpuštanjem desetina hiljada zaposlenih. Kako u Nemačkoj tako i širom sveta..

Naravno da se javnost u Nemačkoj uzburkala oko planova Volkswagena do 2025. godine.

Pregovori su još uvek u toku

Zvanični odgovor zaposlenih jeste da su konstruktivni razgovori sa menadžmentom VW-a još uvek u toku i da će se nastaviti i sutra. Upravo su novi tokovi proizvodnje tema, pošto se Volkswagen okreće električnim automobilima, pa se žustro pregovara o tome kako će se vršiti dalja proizvodnja i automatizacija rada. Oni kažu da i dalje postoji mogućnost da bilo kakav dogovor propadne, pogotovo ako kompanija ne pruži zahtevane garancije da će se nastaviti proizvodnja baterija električnih automobila.

Iako električni automobili jesu budućnost, postavlja se pitanje kakva je to budućnost za same zaposlene u ovoj kompaniji. Reklo bi se sve manja pošto su troškovi ulaganja u izgradnju fabrike za proizvodnju električnih VW automobila zaista visoki.

Ne treba ni zaboraviti nedavni Dizelgejt, koji je mnogo oštetio reputaciju Volkswagena ali i njegov budžet.

Svakako možemo samo da pretpostavljamo šta će se sve dešavati sa Volkswagen-om, čija stolica iako jeste poljuljana, i dalje dobro balansira, te se ni ne sumnja u budućnost Volkswagena. Samo možemo čekati i gledati kakve će to nove poslastice za ljubitelje automobila ovaj nemački proizvođat prirediti narednih godina, dok našim ljudima koji su zaposleni u Volkswagenu, želimo sreću da zadrže svoj posao.

FILED UNDER: BLOG