Volkswagen grupa nudi isplate ruskim radnicima ako dobrovoljno daju otkaz

Nemačka kompanija obustavila je proizvodnju automobila u Rusiji nakon invazije na Ukrajnu i nudi novčane isplate radnicima koji dobrovoljno napuste svoje radno mesto u trenutno zatvorenoj ruskoj fabrici automobila.

Volan Volkwagen automobila

Šta obuhvata ponuda data radnicima?

Oko 200 zaposlenih radnika u Nizhny Novgorod fabrici dobilo je ponudu da dobrovoljno napusti posao uz naknadu koja pored novčane nadoknade uključuje i zdravstveno osiguranje.

Nakon ruske invazije na Ukrajnu u martu 2022. godine, fabrika je zatvorena do daljneg, a takođe je obustavljen i izvoz vozila u zemlju.

Portparol Volkswagen-a potvrdio je Rojtersu da će pomoći radnicima koji prihvate ovu ponudu do kraja 2022. godine. Iako nije objavljeno koliko će novčana naknada iznositi, izvori kažu da će oni zaposleni koji pristanu na ponudu kompanije pre 17. juna dobiti šestomesečnu platu.

Još uvek nije dat zvaničan razlog za ovu odluku, ali se pretpostavlja da je to način Volkswagen grupe da minimizira finansijski uticaj koji rat ima na kompaniju. Ovim potezom se sugeriše da proizvođač automobila ne očekuje da će kompanija opet uskoro početi sa radom.

Volkswagen nije jedina kompanija koja je zaustavila prodaju svojih vozila u Rusiji

Ponuda je data nakon što je fabrika zatvorena usled sankcija Rusiji koje su uvele zapadne zemlje. Iako Volkswagen ne poseduje fabriku, ima ugovor o sklapanju nekoliko svojih modela u ovoj fabrici koji uključuje 3 modela Škode: Kodiak, Oktaviju i Karok.

Nakon što je fabrika zatvorena, kompanija je izjavida da veoma ozbiljno shvata svoju odgovornost prema svojim zaposlenima u Rusiji.

Pored Volkswagen grupe, ostale kompanije koje su zaustavile prodaju svojih vozila u Rusiji su i BMW, Ford, General Motors, Honda i Jaguar Land Rover.

Logo Volkswagen brenda

Da li razmišljate o prodaji svog automobila?

Ukoliko želite da stari automobil zamenite novim i potreban vam je otkup automobila, mi vam nudimo efikasno rešenje.

Bez obira na kojoj lokaciji se nalazite, u najkraćem mogućem roku obavićemo besplatnu procenu vrednosti vašeg automobila i nakon toga ugovoriti mesto i vreme sastanka.

Nakon što je razmena obavljena, na licu mesta isplaćujemo pun iznos na ruke.

Kontaktirajte nas i uverite se u efikasnost našeg poslovanja.

FILED UNDER: BLOG