U Kragujevcu će se praviti dva FIAT modela

Menadžment torinsko-američke grupacije planira da u fabrici kompanije FIAT u Kragujevcu proizvodi dva nova vozila. Jedan od njih je gradski SUV i novi model iz porodice „500“ sa oznakom „Giardiniera“.

Prema pisanju Novosti, SUV startuje sledeće godine, a novi model iz porodice „500“ već 2021. Kako su stručnjaci iz torinske fabrike automobila nezvanično saopštili svojim kolegama u Kragujevcu, proizvodnja modela SUV u centru Šumadije je gotovo izvesna, ali se takođe ne odustaje i od „novog i modernizovanog“ modela „500“.

Spekulacije ili provereni izvori?

Ova informacija, koju su Italijani saopštili članovima operativnog menadžmenta u Kragujevcu, prilikom nedavnog „skeniranja“ montažnih traka u  fabrici, dobila je smisao tek nakon zvanične informacije o mogućoj proizvodnji gradskog SUV-a u ovog gradu, kao i nešto manje formalne vesti, prema kojoj bi model 500 Giardiniera trebalo da se proizvodi u Srbiji.

Uprkos učestalim prinudnim odmorima, stručnjaci iz Italije od svojih kolega u Kragujevcu zahtevaju da montažne trake svakog trenutka budu spremne za proizvodnju oko 185.000 vozila godišnje. U toku ove godine su više puta saopštili da je pitanje trenutka kada će se doneti odluka o proizvodnji novog modela u fabrici.

Fiat automobil parkiran pored zelene površine

Proizvodnja FIAT automobila u srpskoj fabrici

U toku ove godine je sa proizvodnih traka fabrike u Kragujevcu sišlo oko 30.000 vozila, a prema nekim informacijama do kraja 2019. u Kragujevcu bi trebalo da se proizvede još oko 15.000 novih vozila.

Zaposleni u ovoj fabrici se sa kolektivnog godišnjeg odmora vraćaju početkom septembra ove godine Zbog učestalih prinudnih odmora, zaposleni u kompaniji strahuju da će Italijani odustati od proizvodnje automobila u Kragujevcu.

Otkup FIAT automobila

Ukoliko vi imate neko FIAT vozilo, možete nas kontaktirati kako bismo otkupili vašeg polovnjaka. Dolazimo na lice mesta, a ukoliko postignemo dogovor keš isplaćujemo odmah na ruke

FILED UNDER: BLOG