Toyota Highlander – pravi izbor za ljubitelje komfora

logo automobila ToyotaToyota Highlander četvrte generacije je najnoviji model SUV terenskih vozila koje ova kompanija nudi, a namenjen je velikim porodicama i ljubiteljima udobnog putovanja. Prevashodno plasiran za američko tržište, stigao je početkom 2021. godine u Evropu i Srbiju. 

Savršen spoj elegancije i udobnosti

Toyota Highlander je sa svojih sedam sedišta ekonomično rešenje koje pruža udobnost svojim putnicima, a ujedno ima dosta prostora i u trećem redu gde se nalaze dva sedišta.

Dužina automobila od 4,95 metara i prtljažnik zapremine od 658 litara ukazuju na veličinu ovog RAV4 modela, koji uprkos tome ne izgleda toliko robusno s obzirom da potpada pod novu TNGA dizajn platformu Toyota marke automobila. Vrata prtljažnika se otvaraju na senzor, a poseduje još jedan dodatni deo gde putnici mogu odložiti svoje stvari.

Vožnja je jako tiha u ovom hibridnom SUV terencu, motor je praktično nečujan i ima 248 konjskih snaga sa potrošnjom od 6l na 100km, što dodatno ukazuje na ekonomičnost Toyote Highlander. Pored toga, implementiran je Eco mode za uštedu potrošnje, koji možete uključiti ili isključiti prema potrebi. 

Pogodan za dugačka putovanja

Osim prostranosti, najnoviji terenac brenda Toyota ima touch-screen ekran dužine 24cm kao i USB utičnice. Sedišta kod ovog automobila se greju i hlade u zavisnosti od toga kako ih podesite, a trozonska klima omogućava da vožnja protekne prijatno bez obzira na  vremenske uslove. 

Program vožnje se može izabrati jednostavnim klikom na prekidač. Uvideli smo da Eco program služi većoj ekonomičnosti. Sa druge strane, postoji sportski program koji omogućava ljubiteljima nešto brže vožnje da u propisanim granicama isprobaju pun potencijal ovog vozila.

prikaz motora automobila Toyota

Današnji automobili puno ulažu u bezbednost, pa je to slučaj i ovde. Highlander poseduje tehnologiju koja omogućava ublažavanje i prevenciju sudara.

Toyota Highlander je vozilo visokog kvaliteta i zbog svojih odličnih specifikacija ima cenu nešto veću od prosečne. Međutim, cena je usklađena sa kvalitetom i svim pogodnosti koje ova kupovina pruža, te smo sigurni da je Toyota Highlander odličan saputnik. 

Prodaja starog automobila zvuči sasvim dobro

Ulaganjem u ovakvo vozilo, ulaže se u sigurnost i udobnost, a prodajom starog automobila može se obezbediti deo novca za kupovinu novog vozila, a to naravno može biti i pomenuti terenac. Kontaktiraje nas i u najkraćem mogućem roku ćete znati vrednost vašeg vozila.

FILED UNDER: BLOG