Sve što je potrebno znati o novom modelu Nissan ARIYA

Nissan je 2006. godine uveo revoluciju na tržište terenskih vozila sa svojim modelom Qashqai, koji je uskoro postao veoma popualarna porodična opcija. Smatra se da će sličan iskorak kompanija napraviti i tokom 2022. godine sa modelom Ariya.

Potpuno električni crossover kompanije Nissan poseduje velike mogućnosti po pitanju dometa i visokokvalitetnih tehničkih sposobnosti. Isporuke automobila će krenuti na leto 2022. godine u početku samo za tržište Velike Britanije, sa početnom cenom od 41,845 funti za osnovnu verziju.

Nissan automobil na izložbi

Zbog čega će Ariya biti tako posebna?

Nissan Ariya će biti prvi automobil ovog proizvođača sa e-4ORCE tehnologijom, tačnije sistemom sa pogonom na sva četiri točka, koji kontroliše broj obrtaja između prednjih i zadnjih točkova.

Poseduje sistem koji sa lakoćom prenosi energiju prilikom ubrzavanja, dok istovremeno ima odlične performanse prilikom kočenja. Vožnja je tečna, stabilna i bez naglih pokreta.

Ariya potpada pod plan kompanije Nissan i vizijama za budućnost koje imaju za cilj lišavanje vozila na pogon sa neobonvljivim izvorima energije. Sa tim u cilju, 1 milijarda funti uložena je u fabriku za električna vozila u Sanderlendu.

Japanski futuristički dizajn

Novi pravac dizajniranja automobila u komapniji Nissan pod nazivom Timeless Japanese Futurism inspirisao je i kreatore modela Ariya. Spoj evropskih i japanskih dostignuća doneo je sintezu napredne tehnologije i stručnog umeća, kako bi kreirao ovo fantastično vozilo.

Domet i potrebno vreme za dopunu energije

Felna Nissan automobila

Osnovni model sadrži pogon na sva četiri točka i bateriju 63 kWh snage, koja omogućava automobilu da pređe i do 373 km. Naprednija verzija sa baterijom od 87 kWh sa druge strane pruža domet od 498 km, što model čini jednim od najnaprednijih na tržištu električnih vozila.

Unutrašnji dizajn i tehnologija

Unutrašnjost kabine minimalistički je uređena, dok se sasvim dovoljno prostora ostavlja putnicima radi većeg komfora. Na kontrolnoj drvenoj tabli nalazi se centralna konzola sa touch komandama umesto dugmića.

Poseduje moderan ekran od 12.3 inča i veoma snažan sistem ozvučenja. Omogućava se 4G uvezivanje sa svim naprednim mogućnostima, kao i podrška za Amazon Alexa sistem.

Automobil će u samom početku biti plasiran na odabrana tržišta, ali se nadamo da ćemo u bliskoj budućnosti imati prilike da ga vidimo na našim ulicama, gde još se još uvek najveći broj ljudi odlučuje za polovnjake.

Da li prodajete polovni automobil?

Ukoliko vam je potreban otkup polovnih automobila, budite sigurni da mi nudimo najbolje cene na tržištu, dok istovremeno dajemo novac na ruke odmah nakon dogovora.

Vršimo besplatnu procenu vrednosti vašeg automobila, a tako možete saznati realnu cenu koju ćete dobiti za vašeg polovnjaka.

FILED UNDER: BLOG