SUV dominacija: Lamborgini udvostručio prodaju

Odluka italijanske fabrike automobila Lamborgini da proširi dijapazon svoje proizvodnje i kupcima ponudi SUV model Urus se isplatila već nakon godinu dana. Naime, prema podacima koji stižu iz ove kompanije, prodaja Lamborgini modela je znatno poboljšana, a najveći broj prodatih automobila zapravo je Urus SUV. 

Lamborgini SUV automobil crni prednji deo

Statistički podaci o prodaji Lamborgini automobila

Lamborgini je od 1. januara do 30. juna 2019. godine, širom sveta ukupno prodao 4.553 automobila, što je gotovo dvostruko više u odnosu na isti periodu 2018. godine, kada je kupcima isporučeno 2.327 luksuznih vozila sa amblemom bika. Najveći “krivac” za ovo je SUV model Urus, koji je ubedljivo najtraženiji Lamborgini u prvoj polovini 2019. godine sa 2.693 prodata primerka.

Urus je u prvoj polovini 2019. godine činio 59% ukupne prodaje italijanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila. U istom periodu, zabeležen je pad interesovanja za klasične sportske modele, kao što su Aventador i Huracan. U prvih 6 meseci ukupno je prodato 1.860 primeraka ova dva automobila, dok je u prvoj polovini 2018. isporučeno 2.327 vozila.

Ko najviše kupuje Lamborbini automobile

Lamborginijevi automobili se i dalje najbolje prodaju u SAD, a drugo tržište po značaju je Kina. Slede Velika Britanija, Japan i Nemačka, dok je najveći rast prodaje na godišnjem nivou zabeležen baš u SAD i iznosi čak 128%.

Uvođenjem SUV modela Urus u proizvodni program, Lamborgini je uspeo da privuče veliki broj novih kupaca koji ranije nisu bili zainteresovani za vozila ovog brenda. Naime, čak 70% vlasnika Urusa nikada pre nije posedovalo neki drugi Lamborgini model. 

Ukoliko i vi želite da sakupite novac za kupovinu Lamborgini Urus automobila ili možda nekog drugog popularnog SUV modela, možete se obratiti nama kako bismo otkupili vaše polovno vozilo. Dolazimo na lice mesta kako bismo utvrdili realno stanje automobila i kako bismo mogli da formiramo fer i korektnu cenu za vaš polovnjak. Novac dobijate odmah na ruke. 

FILED UNDER: BLOG