Šta donosi druga generacija Kia Niro terenca za 2022. godinu?

Kia je u Velikoj Britaniji tokom prve polovine 2021. godine doživela rekordan obim prodaje. Podaci pokazuju da je prvi put tokom svog tridesetogodišnjeg poslovanja u Britaniji uspela da zauzme 5% udela na tržištu

beli električni automobil na punjaču

Nakon prodaje 45,300 automobila u proteklih 6 meseci, Kia je postala osmi najevći brend na “ostrvu”. Izvršni direktor kompanije Paul Philpott smatra da su za ovaj neverovatan porast brojki zaslužne inovacije an električnim modelima. U Velikoj Britaniji je samo Tesla prodala više potpuno električnih modela.

Nova unapređena verzija Kia Niro modela ima za cilj da nastavi i poveća obim prodaje. 

Koja unapređenja možemo očekivati?

Još uvek ne postoje potpuno precizne informacije o pojedinim detaljima i specifikacijama vozila, s obzirom da ih proizvođači veoma vešto kriju, ali smo uspeli da zavirivmo u pouzdane izvore i saznamo neke proverene informacije.

Promene se najviše odnose na dizajn inspirisan terenskim izgledom. Primetno je značajno unapređenje enterijera, koji se razvija u skladu sa modernom tehnologijom. Kontrolna tabla tanjeg profila ostavlja dosta više prostora putnicima na prednjim sedištima, sa potpuno digitalnom tablom dijagonale 30cm.

Centralni ventilacioni otvori su smešteni ispod ekrana na kontrolnoj tabli. Pretpostavlja se da će u istom delu biti ismešteni senzori za klimu osetljivi na pokret ruke. Implementirana je nova rotirajuća ručica menjača, koja zauzima manje prostora.

Novi model će u skladu sa savremenim trendovima zadržati svoj hibridni pogon i električno napajanje. Druga generacija modela Kia Niro donosi unapređenja u pogledu hardware-a trenutno aktuelnog modela.

Automobil će biti dostupan u dve verzije sa baterijom od 39kWh ili 64kWh i maksimalnim dometom od 450km. Očekuje se da će punjenje baterije biti veoma brzo i efikasno, što će omogućiti vozačima kratko zadržavanje na punjačima. 

prikaz autoputa noću

Dodatna komunikaciona poboljšanja

Dodatne inovacije se odnose na povezivanje ovog Kia automobila sa mobilnom aplikacijom UVO, koja omogućava praćenje okoline automobila putem njegovih kamera. 

Pomoću UVO aplikacije, vlasnik će u svakom trenutnku moći da zna tačnu razdaljinu između njega i automobila, statistiku vožnje i trenutno stanje automobila, po pitanju goriva i drugih bitnih elemenata.

UVO apliakcija će vlasnicima vozila olakšati komunikaciju sa vozilom i doprineti njegovoj većoj bezbednosti na parkingu, ali i tokom vožnje.

Prodaja najnovije generacije modela automobila Kia Niro je najavljena za 2022. godinu. Na samom početku će model biti dostupan na tržištu SAD-a i Velike Britanije, a nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti imati prilike da ga vidimo i u našim salonima. 

Modeli južnokorejskog proizvođača automobila Kia su sve popularniji na našem tržištu, a puno kupaca se upravo odlučuje za neku od popularnih verzija. Upravo zbog želje za kupovinom novog vozila, mnogi odlučuju da prodaju stari automobil.

Da li ste i sami zainteresovani za prodaju starog vozila?

Ukoliko je odgovor na ovo pitanje potvrdan, na pravom ste mestu, jer vršimo otkup polovnjaka svih vrsta.

Nakon besplatne procene vozila, ponudićemo vam najbolju moguću cenu za otkup automobila u kakvom god da je stanju. Prodajom starog automobila možete zaraditi dodatnu količinu novca za neku novu kupovinu. 

Otkup automobila je naša uža specijalnost i obavljamo je veoma profesionalno. Nudimo najbolju moguću cenu za vaše vozilo, a na teren izlazimo u najkraćem mogućem roku, radi testiranja automobila.

FILED UNDER: BLOG