Proizvodnja Hyndai Ioniq-a se obustavlja u julu

Nakon što je Ioniq Electric povučen prošle godine, Hyndai će sada povući hibridne i plug-in hibridne hečbekove, a ime Jonik prelazi u podbrend kompanije EV.

Hjundai

Prvi automobil kompanije Hyndai na 3 različita pogona

Kada je lansiran u Sjedinjenim Američkim Državama u 2017. godini, Ioniq je bio jedinstven jer je bio prvi automobil koji je Hyndai razvio za 3 različita pogona – hibrid, plug-in hibrid i električno vozilo. Ioniq je možda trajao samo 1 generaciju, ali je uspeo da pretekne karakteristike Toyote Prius i pokaže se kao veoma dobra alternativa.

Proizvodnja hibrid i plug-in hibrid verzije ovog automobila u fabrici u Ulsanu u Južnoj Koreji se završava u julu ove godine. Vest da se kompanija oprašta od prve generacije Ioniq-a je potvrđena na Hjundijevom sajtu za evropsko tržište.

Ioniq je takođe nestao sa sajta za američko tržište, iako portparol Hjundaia u Severnoj Americi nije želeo da potvrdi ovu vest. Povlačenje ovog modela nije u potpunosti iznenađujuća, sa obzirom na to da je Hyundai postepeno izbacio i Ioniq Electric nakon modela za 2021. godinu.

11 novih modela do 2030. godine

Ovo je logičan potez jer korejski proizvođač automobila planira da lansira na tržište 11 novih električnih modela do 2030. godine od kojih će neki biti pod imenom Ioniq.

Nedavno je na tržište lansiran Ioniq 5, koji je naslednik originalnog Ioniq hečbeka, a uskoro će se pojaviti i Ioniq 6 sedan i Ioniq 7 SUV.

Volan hjudai

Da li razmišljate da prodate svoj automobil i nabavite hibridni?

Ukoliko planirate da i vi zamenite svoj automobil za električni ili hibridni i potreban vam je otkup polovnih automobila kako bi nabavili deo sredstava za kupovinu, na pravom ste mestu!

Kontaktirajte nas, a mi ćemo nakon besplatne procene vrednosti vašeg vozila u najkraćem vremenskom roku zakazati sastanak. Nakon uspešne saradnje, novac na licu mesta isplaćujemo na ruke!

FILED UNDER: BLOG