Proizvodnja automobila u porastu za mesec avgust u Velikoj Britaniji

Prema poslednjim izveštajima, u Velikoj Britaniji je proizvedeno za 34% više automobila u avgustu, nego što je to bio slučaj za ovaj mesec 2021. godine.

Automobil narandžasti McLaren

Proizvodnja na godišnjem nivou i dalje ispod očekivanja

I pored porasta u odnosu na avgust prošle godine, brojke su dosta iza rezultata koje su kompanije imale pre Covid pandemije. U avgustu 2019. proizvodnja je bila za čak 46% veća nego što je to slučaj sada, prema podacima kompanije SMMT. 

Takođe, kada se posmatra statistika u odnosu na celokupnu proizvodnju prošle godine, 2022. je za 13.3% slabija. To znači, po svemu sudeći, da će treću godinu zaredom Velika Britanija proizvesti manje od milion automobila.

Razlog pozitivne statistike za avgust u poređenju sa prošlom godinom su dva faktora: obustavljanje rada mnogih fabrika i porast tražnje na domaćem i tržištu izvoza za Veliku Britaniju. Tokom ovog meseca, jedna trećina proizvedenih automobila predstavljali su električni ili hibridni automobili. 

Na našem tržištu, ponuda i tražnja za električnim vozilima je takođe u porastu. Sve više ljudi se okreće tom konceptu budućnosti. 

Formula jedan

Da li ste zainteresovani za prodaju vašeg starog automobila i kupovinu novog električnog?

Ukoliko pratite trend i zainteresovani ste za kupovinu električnog automobila, kako biste zamenili vaš stari auto, naša agencija za otkup automobila je pravo rešenje za vas! Dajemo najpovoljnije cene i sklapamo dogovore sa klijentima brzo i efikasno.

FILED UNDER: BLOG