Problem električne mobilnosti u Francuskoj i Nemačkoj

Nemaćka start-up kompanija Elvah razvila je aplikaciju koja ima mogućnost praćenja punjača električnih automobila na teritoriji Nemačke. Na osnovu dobijenih podataka, posebnu oznaku dobijaju oni punjači koji su neispravni.

Beli punjač za automobil

Nakon prvih informacija koje je kompanija dobila, između 8 i 10% punjača na teritoriji Nemačke nisu funkcionalni, odnosno u kvaru su. Kada se ovaj procenat primeni na ukupan broj punjača za električna vozila u Nemačkoj -70.000, dobija se broj od 7000 punjača koji ne rade.

A kakvo je stanje u Francuskoj?

Istraživanja su pokazala da je stanje sa ispravnošću punjača za električne automobile u Francuskoj duplo gore nego u Nemačkoj. Čak 20% punjača na teritoriji Francuske je neispravno.

Broj punjača je i dalje nedovoljan, pa svaki njihov kvar predstavlja veliki problem za vozače. Nadamo se da će aplikacija kompanije Elvah pomoći u detektovanju i popravljanju punjača, kao i da će se broj punjača u narednom periodu povećati.

Punjač za električni automobil

Da li planirate da prodate stari automobil i kupite električni?

Ukoliko planirate da kupite novi automobil i potreban vam je otkup polovnih automobila po najpovoljnijim cenama, ne tražite dalje.

Mi smo agencija za otkup automobila koja ima dugogodišnje iskustvo i veliki broj zadovoljnih klijenata. Kontaktirajte nas, kako bismo obavili besplatnu procenu vrednosti vašeg vozila i zakazali sastanak u najkraćem vremenskom roku.

FILED UNDER: BLOG