Pod istragom skoro 2 miliona GM vozila

Američka Državna uprava za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA) saopštila je da proširuje istragu u vezi sa neispravnim brisačima vetrobrana na čak 1,7 miliona vozila američkog proizvođača automobila General Motorsa (GM).

Brisači na šoferšajbni automobila

Istraga protiv GM kompanije

Američki mediji preneli su informaciju da je Agencija za automobilsku bezbednost pokrenula istragu u novembru 2018. kako bi utvrdila da li GM treba opozivom iz 2016. godine, koji se odnosio na modele Chevrolet Equinox i GMC Terrain proizvedene 2013. godine, da pokrije dodatni broj vozila.

Istragom su sada obuhvaćena i vozila Equinox i Terrain proizvedena u periodu od 2010. do 2012. godine i od 2014. do 2016. godine.

Uprava za bezbednost je navela da istražuje 1.900 žalbi i izveštaja koji se odnose na taj problem kod 1,7 miliona vozila, i da bi mogla da zatraži od GM-a dodatno povlačenje vozila kad završi istragu.

Ovo nisu prvi problemi GM-a

Kompanija General Motors je već ove godine dolazila u slične probleme. Naime, pre samo nekoliko meseci GM je opozvao više od 600.000 svojih vozila zbog softverske greške koja može da dovede do nenamernog kočenja.

Tada je kompanija General Motors svim vlasnicima modela sa greškom, kao i kod onih kod kojih postoji mogućnost kvara, ponudila besplatno otklanjanje problema i to putem reprogramiranja softvera. 

Otkup General Motors  automobila

Ukoliko vi imate neko General Motors vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup polovnih automobila. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

FILED UNDER: BLOG