Osnivač i direktor kompanije Tesla Motors postao najbogatiji čovek na svetu

Elon Mask, osnivač i vlasnik kompanije Tesla se, između ostalog, bavi i proizvodnjom elektirčnih automobila postao je najbogatniji čovek na svetu nakon što je ukupna neto vrednost njegove intelektualne i fizičke svojine prešla cifru od 189 milijardi dolara. 

Vizual zadnjeg dela crnog automobila model Tesla 3

Elon Mask se oglasio povodom ove vesti putem svog privatnog profila na društvenoj mreži Tviter gde je napisao “Veoma čudno. Sad, nazad na posao” aludirajući na to da se vredan i naporan rad na kraju dana ipak isplate. 

Nagli skok na berzi zaslužan za rast kompanije

Ovaj stanovnik Južnoafričke Republike je osnivač firme Tesla Motors koja se bavi mehanikom, inžinjerstvom i elektronikom. 

Pored toga što je osnivač firme, Mask poseduje i 20% akcija ove kompanije čija je ukupna vrednost dostigla čak 700 milijardi dolara na svetskoj berzi prošle srede, čineći Tesla Motors vrednijom kompanijom od Toyote, Volkswagena, Hyundaija i Forda zajedno. O kolikom skoku vrednosti na svetskom tržištu je zapravo reč, govori nam i činjenica da je početkom 2020. vrednost Tesla Motorsa iznosila samo 115 milijardi dolara. 

Prikaz poslovnog čoveka u crnom odelu koji čita novine

Ovaj skok je doprineo tome da Elon Mask prestigne dosadašnjeg najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa, vlasnika kompanije Amazon, čija neto vrednost iznosi 185 milijardi dolara. 

Ekološke mere imaju sve značajniji uticaj na auto industriju

Razlozi za nagli rast ove kompanije zaslužne su i sve oštrije ekološke mere koje se primenjuju na nivou čitave Evrope ali sve više i u svetu. Stručnjaci za automobile smatraju da budućnost auto-moto industrije leži upravo u vozilima koja se kreću na alternativne načine pogona. 

Dokaz za ovu tvrdnju leži i u činjenici da je automobil Tesla Model 3 bio najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji u decembru. Naime, ovaj model je prodat u oko 6000 primeraka, što je čak 1000 puta više nego drugi najpopularniji model za ovaj mesec, Volkswagen Golf, koji je prodat u 4470 primeraka.

O naglom rastu popularnosti ove kompanije, ali i elektronskih vozila govori nam i činjenica da se čak i kod nas mogu videti modeli kompanije Tesla kao i sve više vozila na hibridni ili potpuno električni pogon.

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

Ukoliko imate polovan automobil koji želite da prodate i da nakon njega pređete na vozilo sa električnim pogonom, kontaktirajte nas jer se naša agencija za otkup polovnih automobila bavi otkupom svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG