Novi BMW kupe 2022. dolazi ovog leta!

BMW je objavio detalje novog kupea serije 2, sa pogonom na zadnje točkove ili sva četiri točka.

prikaz crnog volana automobila BMW

Novi BMW serije 2 biće namenjen vozačima sa oštrijim stilom vožnje, čemu svedoči jedan od motora koji ima 369 konjskih snaga. Pre nego što debituje na tržištu ovog leta, zavirimo u objavljene detalje novog sportskog automobila nemačke proizvodnje.

Šta se menja, a šta ostaje isto?

Ono što za sada znamo je da će modeli Gran Coupe serije 2 zadržati šasiju sa pogonom na zadnje točkove, dok će novi M240i xDrive biti dostupan sa pogonom na sva 4 točka.

Proporcije kupea biće uglađenije od prethodnika, a nov automobil će imati duži poklopac motora i zašiljen krov. Farovi su sličnog oblika, dok su sa druge strane zadnji branik i svetla jedinstveni u dizajnu. 

Pošto je vozilo namenjeno za agresivniju vožnju, BMW se značajno fokusirao na aerodinamiku samog vozila. Najbolji modeli će imati ravnu donju ploču i usmerivače vazduha, što će uticati da se prednja osovina podiže manje za 50% u odnosu na stariji model. 

motor BMW auotomobila

Dizajn novog BMW-a je i dalje misterija

BMW skida sloj po sloj svoje kamuflaže, pa za sada imamo dobar pogled na prednji i bočni deo automobila. Kupe će imati širu i izražajniju masku, a farovi su udubljeni i bolje integrisani u zakrivljenu liniju haube. 

Jedna od značajanijih dizajnerskih karakteristika uključuje spojler postavljen na prtljažniku. Model će takođe imati ugaone usisnike za vazduh sa vertikalnim vazdušnim zavesama na spoljnim ivicama.

Enterijer automobila još uvek je u tajnosti, ali neke od prethodnih slika pokazuju modernu i visokotehnološku kabinu. 

Mnogim kontrolama će se upravljati pomoću iDrive centralne konzole, ali i dalje će biti moguće upravljati određenim funkcijama pomoću fizičkih tastetra. Kao i kod prethodnih BMW modela, enterijer bi trebalo da uključuje ambijentalno osvetljenje, glavnog ličnog asistenta i najnovije funkcije autonomne vožnje.

Iako se nigde ne navodi, novi kupe BMW serije 2 će gotovo sigurno biti dostupan sa M Sport specifikacijama, što će još više dati automobilu agresivan izgled zbog oštrijeg dizajna branika i većih alumunijumskih felni.

Opcije motora i dalje nisu potvrđene, ali se očekuje da u ponudi bude turbo 2.0 litarski četvorocilindraš sa približno 255 KS i 3.0 motor sa 282 KS.

Da li želite da prodate automobil?

Dok čekamo da BMW u potpunosti skine kamuflažu i debituje na tržištu, mi ćemo nastaviti da vozimo starije BMW-ove kojih smo do sada otkupili na desetine. Ukoliko planirate prodaju starog vozila, kontaktirajte nas kako biste dobili najpovoljniju ponudu na tržištu.

Pošaljite besplatan upit putem sajta, a profesionalci iz naše agencije za otkup vozila će u najkraćem roku izaći na teren, otkupiti vaše vozilo i isplatiti novac na ruke.

FILED UNDER: BLOG