Nova Toyota Yaris 2017 je tu! Evo kako izgleda

Toyota Yaris je prošla kroz kozmetički tretman u dizajnu, dobila je novi motor, moderniji dizajn i dolazi nam sa unapređenom tehnologijom u ponudi. Pogledajte kako izgleda nova Toyota Yaris 2017.

nova toyota yaris 2017 dizajn

Slike koje prikazuju ulepšani Yaris dolaze nakon potvrde Toyote o nameri da izbaci na tržište verziju visokih performansi. Sportski Yaris doživeće svoj debi na sajmu u Ženevi.

Šta se izmenilo na novom Yarisu

Izmene koje je Yaris doživeo uključuju novi 1.5-litarski benzinski motor sa prirodnom ventilacijom koji zamenjuje 1,33-litarski motor i proizvodi 110 KS i sa vremenom ubrzanja od stanja mirovanja do 100 km/č od 11 sekundi. Hibridni motor će takođe biti u ponudi, sa emisijom CO2 na niskom nivou od 75g / km.

Hibridni Yaris je učestvovao sa 40% učešća u celokupnoj evropskoj prodaji, a novi model dobija nove nosače motora, restriktore, prednje osovine i trap za koji Tojota kaže da će znatno pomoći da se smanji buka i vibracije u samom automobilu. Ona takođe tvrdi da su napravljene korekcije u suspenziji i upravljanju za poboljšanje preciznosti u vožnji i upravljivosti hibrida.

Osvežen dizajn eksterijera daje Yarisu više sportskog izgleda, sa novim prednjim branikom i svetlima, kao i preuređenim zadnjim delom automobila sa novim svetlima.

nova toyota yaris 2017

Enterijer podmlađenog Yarisa

Kada je unutrašnjost u pitanju, povećan je izbor presvlaka, tako da su nove boje i detalji trimovanja dostupni, zajedno sa novim rasporedom instrument table. To uključuje dva analogna obrtna prekidača sa obe strane TFT ekrana u boji, dijagonale 4.2 inča i dolazi kao standard u Mid verziji opremljenosti.

Nivoi opremljenosti su Entry, Mid, Mid+, Bi-Tone i Šik. Čak je i model sa najosnovnijom opremom dostupan sa Toyotinim Bezbednosnim Sense paketom, koji uključuje sistem za prepoznavanje potencijalnih sudara, automatskog naglog kočenja u slučaju opasnosti (AEB), automatsku kontrolu dugih svetala i upozoravanje pri prestrojavanju trake.

Verzija sa srednjim nivoom opremljenosti (Mid), trenutni bestseler, je doživela neke kozmetičke promene, uključujući dodate detalje hroma u farovima, volana obložen kožom i unapređene presvlake.

enterijer nova toyota yaris 2017

Naprednija verzija (Mid+) dodaje još promena u dizajnu, crnu masku i nove točkove od 15 inča, dok Bi-tone verzija dodaje LED dnevna svetla, točkove od 16 inča i jedan zadnji spojler. Varijanta sa najvišim nivoom opremljenosti – Šik dodaje još više kozmetičkih detlja sa drugačijom rešetkom i detaljima hroma.

Trenutna cena Yarisa se kreće od 11.000 evra, a još nema reči o tome da li će ostati tako ili će se povećati. Dok je u našim uslovima otkupa polovnih automobila, cena za otkupljeni Yaris uglavnom oko 2.500 evra. Budući rival, Ford Focus će biti otkriven na Salonu automobila u Ženevi, gde ćemo verovatno saznati više i o samom Yarisu.

FILED UNDER: BLOG