Lansirana je nova Honda Civic – dinamična i zabavna limuzina

Konačno imamo prilike da se detaljnije upoznamo sa dugoočekivanim novitetima na kultnoj  limuzini, kao i time da li je ispunila očekivanja u pogledu izgleda, zabave i sposobnosti. Čini se da je proizvođač u potpunosti uspeo da se prilagodi željama svojih kupaca.

prikaz auto puta i saobraćaja

Honda je novim modelom dokazala da može napraviti automobil još približniji onima koji vole sportsku vožnju i ujedno udobnost limuzine. Pored snage i brzine, proizvođači su se pobrinuli da sve bude usaglašeno sa stilom, pa tako novi model predstavlja približava bržu vožnu i funkcionalnost stvarajući zabavu.

Novi model Honda Civic u prodaji se očekuje od leta 2021. godine, dok je najavljena cena od oko 21.000 dolara.

Kakve su promene na spoljašnjem i unutrašnjem izgledu? 

Novi moderniji dizajn naglašava sportske karakteristike nove Honde Civic. Uz to je bitno naglasiti da nije došlo do velikih promena u stajlingu, već do minimalnih poboljšanja zadnjeg dela automobila sa manje naglašenim konturama i većim zadnjim prozorom.

Standardno LED osvetljenje i aluminijumski točkovi od 45cm se potpuno uklapaju u redizajnirani izgled. Naglašen je jednostavan dizajn bez previše detalja, dok će sam automobil biti dostupan u tri specijalne boje: Meteorit Gray Metallic, Sonic Gray Pearl i Morning Mist Blue Metallic.

Cilj ovakvog izgleda je da se postigne ona jednostavnost koja je krasila pomenuti model 70-ih goidna 20. veka, kada se Honda probila na tržište kao veoma popularan automobil. Namerno je ostavljena linija koja preseca celu karoseriju i prolazi kroz zadnja svetla na poprilično širokim “ramenima” vozila.

Odlikuje se jednostavnim unutrašnjim dizajnom, sa tehničkim elementima usmerenim ka vozaču. U tom pogledu, omogućen je bežični punjač za telefon, zajedno sa opcijom AppleCarPlay i AndroidAuto dostupnim na glas vozača. Nova Honda Civic je prostranije nego ranije, pa je tako postignuta i veća udobnost putnika.

Digitalna platforma od 25cm zajedno sa 12 Bose zvučnicima namenjeni su odličnom audio-video doživljaju. 

prikaz menjača automobila

Unapređene su sposobnosti automobila na putu

Na testiranjima snage u poređenju sa automobilima sličnih specifikacija, nova Honda Civic prednjači prema svojim mogućnostima prolaska kroz krivine pri velikoj brzini. Ovakve performanse mu dozvoljava standardni 2.0 litarski motor sa 158 konjskih snaga i 1.5T pogonski sklop.

Za ljubitelje brže vožnje, sportska vožnja dostupna je u modelu sa 1.5 litarskim motorom sa turbopunjačem, pa je u to pogledu ovo Hondina najbolja limuzina do sada. Uz sve to, smanjena je i potrošnja goriva. 

Honda Sensing je bezbednosni sistem koji pomaže većoj sigurnosti, kako putnicima tako i pešacima. Naime, nova kamera pruža veću preglednosti, dok postoji sistem za prepoznavanje drugih vozila i pešaka. Unapređen je i tempomat, kao i mogućnosti efikasnijeg iznenadnog kočenja.

Bezbednost na putu je nešto što čemu proizvođači automobila posvećuju sve više pažnje, pa tako veliki broj novih modela ima razvijene sisteme za predviđanje ljudske nepažnje tokom vožnje.

Da li ste razmišljali o kupovini novog autmobila?

Ukoliko planirate kupovinu nekog vozila savremene generacije, sebi ćete obezbediti udobnu, sigurnu i po mogućstvu sportsku vožnju, međutim budite spremni da odvojite nešto više novca, naročito za nove modele. 

Odličan način kako možete zaraditi od starog automobila je upravo njegova prodaja, te kasnije ulaganje tog novca u kupovinu novog vozila. Kontaktirajte nas, bavimo se otkupom automobila svih vrsta, bez obzira na model.

FILED UNDER: BLOG