Kia predstavila svoj novi sportski model Kia Sportage SUV

Kia je predstavila svoj novi sportski automobil na sajmu automobila u Minhenu, koji je ujedno prvi automobil prilagođen evropskom tržištu u poslednjih 28 godina.

prikat logoa kompanije Kia

To praktično znači da Kia Sportage ima blago modifikovan i poseban varijetet, prilagođen ukusu Evropljana, umesto da bude isti u celom svetu. Kia pokazuje prepoznavanje potencijala evropskog tržišta i na njega se fokusira, kako bi ponovila rekordne rezultate.

Koje su karakteristike prilagođene Evropskim kupcima?

Povećan je prostor za prtljag, prostor za noge i visina kabine i zahvaljujući opsežnim testiranjima konačno ima ‘’idealne dimenzije za Evropu’’. Sada mnogo bolje pristaje, a i dalje nije prevelik. Po veličini se nalazi negde između Kia Stonic-a i veličanstvenog Kia Sorento-a.

Šta je još novo? Novitet je intrigantan i odvažan dizajn. ‘’Napete i oštre linije talasaju se po prefinjenom telu’’ – izjavili su predstavnici Kia-e. Nosna rešetka Tigar je nadograđena, a automobil je takođe dobio velika dnevna LED svetla u obliku bumeranga i blago skraćena prednja noćna svetla.

Hauba je dodatno izoštrena linijama, koje padajući prate ivice farova, dok je zadnji deo dovoljno ‘’mišićav’’, tako da daje taj sportski i porodični izgled SUV-a.

Kakva je unutrašnjost Sportage-a i kakvi softveri su instalirani?

Iznutra je opremljen ekranima osetljivim na dodir, a to je upravo ono što ljudi traže, kažu iz kompanije Kia. Ekran sa pejzažnim prikazom neprimetno prelazi preko komandne table iza volana.

Kia je takođe povezana sa mrežnom navigacijom, ima ugrađen mikrofon preko koga se može komunicirati sa softverom i zadavati komande. Softver može i da povuče informacije iz kalendara u telefonu i da obaveštava o predstojećim događajima, ukoliko se poveže sa mobilnim telefonom.

Postoji i aplikacija preko koje se Kia Sportage i mobilni telefon mogu povezati, pa se automobil lako locira na parkingu.

Izuzetno je što postoji mogućnost odabira vrste motora, jer su u ponudi benzinski, dizel, hibridni, pa čak i priključni elektro motori. Verzije sa elektro motorima dizajnirane su tako da ne smanjuju preterano prostor za noge ili prostor u gepeku.

crni automatski menjač

Kako Kia planira da olakša vožnju svojim kupcima?

Kia ima za cilj da poboljša iskustvo korisnika u vožnji na putu svojim novim elektronskim sistemom koji olakšava vožnju, kao i elekronskim pogonom na sva četiri točka, koji će najviše biti od koristi u teškim uslovima vožnje.

Sportage bi takođe trebalo da ima sposobnost za terensku vožnju zahvaljujući novom – terenskom režimu, koji je nadograđen i koji bi trebalo da vozilu omogući da prođe kroz sneg, blato i pesak.

Na tržištu će se naći već početkom 2022. godine, kako najavljuju iz kompanije Kia. Firma će tada objaviti specifikacije i cene za različita tržišta. 

U Srbiji se većinom vozi Kia Ceed, ali videćemo da li će se i u kojoj meri novi Sportage pojaviti na našim putevima 2022. godine. 

Da li ste zainteresovani za prodaju svog automobila?

Ukoliko planirate da prodate svoj stari automobil, možete nas kontaktirati, a mi ćemo vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku.

Vršimo otkup automobila bez obzira na njihovo stanje. Otkup svih vrsta vozila vršimo dugi niz godina i za svako vozilo možemo uraditi besplatnu procenu vrednosti i sastaviti ponudu za vas.

FILED UNDER: BLOG