Kako je Zastava 101 prošla na testu 1982. godine u Velikoj Britaniji

prikaz logoa automobila Zugo 101 na crvenoj haubiZastava 101, popularno nazivana Lada ili Kec, proizvodila se u Kragujevačkoj fabrici 37 dugih godina, a iz fabrike je izašlo ukupno 1.045.458 primeraka

Odmah na početku stekao je status nacionalnog vozila Jugoslavije, koje je zbog svoje praktičnosti i pristupačne cene preplavilo ulice i ujedno postalo Zastavino najprodavanije vozilo. 

Međutim, Kec se prodavao u okviru prodajne mreže kompanije Fiat, pa je lako pronašao svoj put do međunarodnog tržišta i ostvario značajan izvozni uspeh širom sveta, a naročito u zemljama zapadne i istočne Evrope.

Britanska ocena i magazin “The Times”

Početkom 1980.-ih Zastava 101 stigla je na britansko tržište. Testirali su ga stručnjaci i novinari, a odmah su istakli jednu veliku prednost ovog automobila – niska cena. 

Ugledni magazin “The Times” napisao je sledeće o ovom modelu: “Poslednji istočno-evropski automobil koji se pojavio u Velikoj Britaniji je Zastava iz Jugoslavije. Oni koji poznaju sovjetske ili poljske modele, znaće šta i ovde mogu da očekuju: staromodnu, ali proverenu konstrukciju, kao i automobil vrlo primamljive cene.”

Najveće prednosti Zastave 101 istaknute na testu

Osim niske cene, kao najbolja karakteristika navedeno je odlično držanje na putu, posebno što mu u tome pomažu britanske Goodyear gume

Zgodna je za parkiranje i manevrisanje u saobraćaju, a motor nije suviše glasan ako se ne vozi brzo. Automobil ima jednostavan enterijer, a grejanje je vrlo efikasno.

Londonski most iz ptičije perspektive

Najveće mane Zastave 101 istaknute na testu

Nakon testa, najveća istaknuta mana odnosila se na samu vožnju Zastave 101. Amortizeri su označeni kao loši, pa se čak i po malo neravnijem terenu putnici dobro ”prodrmaju”.  

Ubrzanje do 60 milja/h traje dugih 18 sekundi, a prilikom preticanja najčešće je potrebno prebaciti u treću brzinu. Iako proizvođači navode da je maksimalna brzina 90 milja/h, veoma jake vibracije u vožnji iznad 70 milja/h obeshrabruju vozača da vozi brže.  

Kvačilo je izrazito tvrdo, dok je za kočnice navedeno da su efikasne, ali da je potrebno jako pritisnuti papučicu. 

“Iako mu je motor napred, prostor u zadnjem delu jedva da ima mesta za višeg čoveka.“ – naglasio je stručnjak koji je testirao Stojadina. “Dno automobila prekriveno je plastičnom masom, koja bi trebala da ga štiti od kiše, blata, soli i kamenja, a sve rupe na karoseriji zatvorene su voskom.”

Na samom kraju je istaknuto da su brave problematične i da vratima treba jak udarac kako bi se zatvorila.

Ipak, neovisno od toga kako je Zastava 101 iz Kragujevca prošla na britanskom testu, i dalje ostaje automobil koji karakterišu dve krajnosti – jedna grupa vozača koja ne odustaje od svog Stojadina i druga grupa koja proglašava nekadašnjeg ambasadora Jugoslavije “najgorim automobilom na svetu”.

Kao agencija, mi spadamo u ovu prvu grupu ljudi jer smo do sada otkupili nekoliko Stojadina, a mi smo sigurni da će Zastava 101 uvek pronaći put do novog vlasnika.

FILED UNDER: BLOG