Hyundai sprema drastičnu promenu dizajna

Šef globalnog dizajna Hyundai fabrike automobila – Simon Lasbi, otvoren je za radikalne promene kada je dizajn nove generacije južnokorejskog proizvođača automobila u pitanju, gde će elektrifikacija i autonomna funkcionalnost postati norme i deo obavezne opreme.

Lasbi je u intervjuu za popularni auto magazin istakao da će jedan od njegovih glavnih zadataka biti stvaranje naslednika Sensuous Sportiness dizajnerskog jezika aktuelne generacije Hyundaijeve serije.

Logo Hyundai automobila

 

Kakve promene se očekuju i zbog čega?

Osim koncepta Le Fil Rouge koji je predstavljen u Ženevi prošle godine, Sensuous Sportiness dizajn je potpuno primenjen i na novoj generaciji limuzine Hyundai Sonata. Međutim, Lasbi postavlja pitanje da li će takav stil biti relevantan i za pet godina, da li je potreban postepen ili radikalan korak promene.

Iako niko, pa čak ni on ne mogu dati odgovor na ovo pitanje, ovaj vizionar iz južnokorejske kompanije nema strah da razmišlja van šablona.

Da li su nam više potrebni konvencionalni sedani? Ozbiljno pitanje je i koliko će nam još biti potrebni automobili na benzinski i dizel pogon? To su osnove koje ćemo uključiti u novu generaciju naših vrhunskih proizvoda. Mene uzbuđuje ceo fokus na EV platforme, autonomiju, dronove, robotiku. Šta je naš sledeći izazov?”, zapitao se Lasbi.

Lasbi je istakao da će vrlo brzo početi rad na novoj generaciji Hyundai Sonate, koja se očekuje za pet godina.

“Inovativno razmišljanje – nove mogućnosti”

Nema sumnje da se od Hyundai fabrike automobila i očekuju samo noviteti i ekskluzivni sadržaj. Kao što i njihov zvanični slogan kaže – “Inovativno razmišljanje – nove mogućnosti”, pa s tim u vezi ne treba da čudi zbog čega ljudi zaposleni u ovoj fabrici uvek razmišljaju dva poteza unapred.

Hyundai mora da održi nivo koji je postavljen, a s obzirom na to da se u ovoj fabrici godišnje proizvede oko 5 miliona vozila i da se operativno rukovodi sa više od 100.000 zaposlenih, onda je tako nešto potpuno očekivano.

Ukoliko vi imate neko polovno ili havarisano Hyundai vozilo obavezno nam se obratite kako bismo ga otkupili. Dolazimo na lice mesta, a keš dobijate odmah na ruke, po fer i realnoj ceni.

FILED UNDER: BLOG