Honda Civic Si iz 2022. godine zadržava manuelni menjač

Iako je svetski trend u automobilskoj industriji da se manuelni menjači potiskuju i da se njihova proizvodnja smanjuje iz godine u godinu, Civic 2022. ga zadržava. Pored toga, ima slabiji motor od svog prethodnika, ali ponosno ide u susret sledećoj godini.

prikaz logoa automobila Honda

Honda Civic Si 2022. ima 200 KS i standardno dolazi sa šestostepenim manuelnim menjačem, što je po prvi put slučaj sa 11. generacijom Civic-a.

Motor i menjač su dva najveća iznenađenja

Hondin dugo očekivani Civic Si 11. generacije je konačno stigao. Prva verzija performansi najnovije generacije Hondinog kultnog modela odbacuje karoseriju kupea, držeći se samo limuzine. 

Najnovija Honda šalje 200 konjskih snaga na prednje točkove putem standardnog šestostepenog manuelnog menjača i diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Pored pogonskog sklopa, najnoviji Civic Si ima nadogradnje koje bi trebalo da ga učine zabavnijim za vožnju od njegovog mlađeg brata, Honde Civic koja je lansirana na leto 2021. godine.

Ima isti maksimalni obrtni moment, i to na nešto nižim vrednostima obrtaja u minuti (1800 o/min), u odnosu na prethodnih 2100 o/min, što znači da će se osećati nešto više snage pri manjem broju obrtaja

Pad snage motora nije kraj priče o pogonskom sistemu Civic Si. Tim u Hondi se odlučio za lakši zamajac, koji bi trebalo da pomogne motoru da bolje reaguje. Novi zamajac je za 26% lakši od zamajca prethodnog automobila, a u kombinaciji sa nižim obrtnim momentom motora, trebalo bi da pomogne u ublažavanju određenih problema sa manjkom konjskih snaga kada se pojavi na ulicama.

prikaz automobilskog volana sa logoom kompanije Honda

Prisutne su i male izmene u konstrukciji i uređenju enterijera 

Naravno, Civic Si je više od motora i menjača. Hondin tim se oslonio na čvrstu strukturu novog Civic-a kako bi automobilu dao snažniji sportski osećaj za volanom. Sva četiri ćoška su čvršće uvezana i spojena, pa je cela konstrukcija stabilnija.

Prednjim točkovima upravlja set MacPherson podupirača, sa multilinkom odgovornim za zadnje točkove. Standardne felne od 18 inča su komplet 235/40 R 18 za sve sezone ili opcione letnje gume 235/40 R 18.

Veći set kočnica omogućava lakše usporavanje ove mašine. Honda je dodala 1,2 inča prednjim rotorima Civic Si u odnosu na osnovni sedan, čime je prečnik napredovao na 12,3 inča. Zadnji imaju izbočinu od skoro jednog inča u odnosu na osnovni sedan i sada se prostiru na 11,1 inča.

Unutrašnjost je slična kao i kod ostatka linije 11. generacije, s tim što su odrađene pojedine nadogradnje, kao što su posebna sedišta, kontrasni šavovi i individualni režim vožnje.

Honda još uvek nije objavila detalje o cenama, ali očekujemo da će novi Civic Si koštati oko 23.000 evra kada stigne u salone krajem ove godine. Da li ste spremni za dolazak najnovije Honde Civic Si?

Da li ste zainteresovani za prodaju polovnog automobila?

Ukoliko ste zainteresovani za besplatnu procenu vrednosti vašeg automobila, kontaktirajte nas, a u najkraćem mogućem roku ćemo odgovoriti na vaš upit.

Vršimo otkup svih vrsta vozila po najrealnijim cenama. U ovoj oblasti imamo dugogodišnje iskustvo i vrlo efikasno rešavamo sve potrebe prodavaca.

Otkup automobila je kod nas moguć, bez obzira na stanje vozila. Budite slobodni da nas pozovete i informišete se o procesu kupoprodaje.

FILED UNDER: BLOG