Ford Ranger Raptor – specijalno izdanje

Fordov moćni pikap u specijalnom izdanju dobio je novi stilizovaniiji spoljašnji izgled. Stefan Muzinger, direktor Forda za Evropu napomenuo je da dodaci vezani za dizajn ovom surovom terencu daju još dramatičniji izgled, sa jedinstvenim spoljašnjim nijansama i unapređenim izgledom unutrašnjosti kabine. 

Kada ga možemo očekivati?

Standardni Ranger je u Evropi doživeo veliku populanost, te se puno ljudi odlučuje za pomenuti pikap. Nije u potpunosti sigurno koliko će se modela specijalnog izdanja proizvesti, ali se očekuje da prodaja krene na leto ove godine sa cenom od oko 48.000 evra.

Interesantno je da novi Ford Ranger Raptor neće biti dostupan na američkom tržištu, već samo u Evropi. Da stvar bude dodatno zanimljivija, promo video za pomenuti automobil je snimljen u SAD-a i ukazuje na sopstvene prednosti na tamošnjim putevima, te stvara odličnu marketinšku podlogu za prodaju širom Starog kontinenta.

Takođe, promotivni video kombinuje elemente iz Mad Max i vestern filmova. Snimak ne ističe previše tehničke sposobnosti vozila, a glavno što se može primetiti je crveno-crna šara duž sredine automobila, simbolišući njegove trkačke sposobnosti. 

prikaz puta sa kog se pruža pogled na planinski venac

Šta je promenjeno, a šta nije u odnosu na običnu verziju?

Specijalna verzija Range Raptor-a kompanije Ford dobija poboljšanja na izgledu, ali se takođe poboljšava vožnja pri većim nagibima. Oprema za ovog terenca je dodatno oplemenjena sa kamerom od 360 stepeni za lakše i sigurnije manevrsianje, dok ima i novu kameru visoke rezolucije specijalizovanu za snimanje različitih kadrova.

Novi redizajnirani kamionet pokreće motor iz regularnog modela Ford Ranger Raptor, sa dvolitarskim dvostrukim turbopunjačem Ecoblue dizel goriva sa 210 konjskih snaga. Novi Ranger je 150mm širi i 51mm viši od regularnog modela.

Kožna sedišta su nepromenjena, volan je redizajniran, dok je kontrolna tabla prilagođena sportskim automobilima. Trkačke pruge protežu se duž bočne i zadnje strane, a lukovi točkova, kuke na vratima i prednji deo automobila obojeni su u crnu mat boju. 

Još jedan od noviteta su i ugrađene kuke za vuču na prednjoj strani kamioneta ispod farova, koje služe za izvlačenje ako dođe do zaglavljivanja na nepristupačnom terenu. Točkovi dolaze u varijanti 17-inčnih aluminijumskih u crnoj boji sa 33-inčnim visokotehnološkim BF Goodrich gumama, sa čvrstim bočnim zidovima namenjenim za dugotrajnu vožnju na svim terenima. 

Jedinstvena sportska sedišta ostala su ista kao kod regularnog modela sa malom inovacijom u obliku crvenih šavova po ivicama. 

Ovo je sjajno vozilo, ukoliko ste ljubitelj velikih terenaca i ne žalite novca da izdvojite za automobil sa kojim možete putovati apsolutno bilo gde.

Prodajom starog automobila sakupite novac za novu kupovinu

Ukoliko vam je ovaj tekst izmamio želju za kupovinom novog vozila, prodajte staro, a mi možemo otkupiti vaš automobil. Kada je u pitanju otkup automobila cena je veoma bitna, naša agencija nudi odlične cene za otkup automobila, a ta novčana sredstva možete kasnije uložiti u novi automobil.

Kontaktirajte nas i uverite se u naš profesionalni rad.

FILED UNDER: BLOG