Direktor Lamborginija postaje novi direktor Formule 1

Formule na trkačkoj stazi

Sve indikacije govore da će bivši lider Ferari Formula 1 tima napustiti Lamborgini kako bi postao presedavajući ovog sporta

Generalni direktor čuvenog italijanskog proizvođača luksuznih automobila, Lamborgini, Stefano Domenikali, najverovatnije napušta kompaniju da bi postao direktor Formule 1 

Prema najnovijim izvorima, Stefano Domenikali, koji je vodio Ferari F1 tim pre nego što je postao direktor u Lamborginiju, bi trebalo da zameni trenutnog direktora Formule 1, čuvenog Čejsa Kerija. 

Keri je glavni rukovodilac F1 operacija od januara 2017. godine a na ovu poziciju je došao pod pokroviteljstvom Liberty medijske kuće. 

Čejs Keri, trenutni predsednik Formule 1, koji je već najavio svoje namere da se penzioniše sa ove pozicije će preuzeti ulogu ne-izvršnog presedavajućeg.

Kao što smo prethodno naveli, Keri je postao direktor F1 operacija 2017. godine kada je ga je na to mesto dovela Liberty medijska kuća. On je na ovoj poziciji zamenio tadašnjeg direktora, Bernija Ekselestonea, a njegovo rešenje o napuštanju ove poozicije dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je svih 10 F1 timova potpisalo novi Konkord sporazum koji postavlja nove cifre kao novac za nagradu i uslovaljava ih da ostanu deo ovog takmičenja u periodu između 2021. I 2025. godine. 

Sivi lamborgini Aventador

Jako prisustvo nekadašnjeg Ferari osoblja

Predsednik Međunarodne Auto Federacije (FIA), Žan Tot, je pohvalio Kerija društvenoj mreži Tviter za njegove zasluge koje je postigao kao direktor F1 sporta. 

Dolaskom Domenikalija na mesto direktora, rezultiraće jakim prisustvom bivšeg Ferari osoblja u ovom sportu, budući da je direktor menadžmenta Ros Braun bivši direktor za dizajn u Ferariju, predsednik Međunarodne Auto Federacije (FIA), Žan Tot, je bivši selektor Ferari Skudeira sportskog tima.

Iako još uvek nema zvaničnog izveštaja od predstavnika Lamborginija, Formula 1 je potvrdila ove vesti, a kako će se Domenikali naći u novoj poziciji direktora sporta, samo će vreme pokazati. 

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

Iako verovatno nije u pitanju Lamborgini, Ferari ili neko drugo sportsko vozilo. Ukoliko imate polovan automobil koji želite da prodate, kontaktirajte nas jer mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG