Da li je Tesla premium brend automobila?

Tesla se pojavio kao glavni igrač u globalnoj automobilskoj industriji, isporučivši preko 1,3 miliona vozila prošle godine, zauzimajući 16. mesto po prodaji širom sveta. 

Sa povećanjem obima od 40% od 2021. godine, Tesla je postao veliki konkurent, kojeg je nadmašio samo BYD. Kako Tesla vozila nastavljaju da dobijaju popularnost, poređenja sa drugim brendovima, i mejnstrim i premijum, su neizbežna. Ali da li Tesla zaista pripada premium kategoriji?

Tesla automobil na autoputu

Šta ga svrstava u premium brend a šta ne?

Tesla se može smatrati vrhunskim brendom zbog svog pozicioniranja, koje uključuje ne samo cene, već i marketing i fokus na inovacije. Tesla je stekao reputaciju vrhunskog proizvođača automobila jer je među prvima usvojio tehnologiju električnih vozila

Ova slika omogućava Tesli da ceni svoja vozila pored drugih premium brendova kao što su Mercedes i BMW. Na primer, primarni konkurent modela 3 je Mercedes C-klasa, uprkos Teslinom relativnom nedostatku unutrašnjih gedžeta i detalja. 

Inovativna priroda Teslinih automobila omogućava im da se nalaze i na premium i na mejnstrim tržištu.

Međutim, postoji subjektivni aspekt definisanja premium vozila. Obično su premium automobili povezani sa nemačkim brendovima kao što su Audi, BMW i Mercedes-Benz, koji su poznati po svojim vrhunskim završnim obradama, naprednim karakteristikama i ekskluzivnosti. 

Ostali premium automobili uključuju Lexus, Acura, Infinity i Genesis. Prema ovim standardima, Teslin enterijer se možda ne smatra tako elegantnim ili prefinjenim kao onaj tradicionalnih premijum automobila. Instrument tabla i sedišta mogu se smatrati manje kvalitetnim u poređenju sa poznatim premium brendovima.

Prodajte svoj atari automobil i kupite električni

Ako želite da iskusite pristupačnu i vožnju koja ne šteti životnoj sredini, otkup automobila koji vršimo je pravi izbor za vas! Mi ćemo otkupiti vaš automobil, a onda samo treba da izaberete novi električni automobil za sebe.

Kontaktirajte nas putem formulara ili telefonom i dobićete sve potrebne informacije!

FILED UNDER: BLOG