Da li električni automobili smanjuju stres?

Francuski proizvođač DS sproveo je istraživanje koje ispituje povezanost električnih automobila i stresa prilikom vožnje, a rezultati koje je dobio nisi začuđujući.

Punjnje smart automobila

Koji su rezultati istraživanja?

Istraživanje je sprovedeno nad 2000 ispitanika iz Velike Britanije, a rezultatati su pokazali da je 78% vozača doživelo stres tokom vožnje.

38% vlasnika električnih i hibridnih modela reklo je da se osećaju manje stresno u sadašnjem, nego u automobilu na benzin ili dizel. 

41% izjavlo je da ovi automobili smanjuju stres zato što su znatno tiši od automobila na dizel ili benzin. Takođe, kao razloge naveli su i udobniju vožnju, kao i udobna sedišta i kabinu.

Šta se još zaključuje na osnovu rezultata?

31% ispitanika izjavilo je da stres negativno utiče na njihovu koncentraciju tokom vožnje. Iz tog razloga su im sporiji refleksi, a manje obraćaju pažnju na potencijalne opasnosti.

Iz ovog razloga biraju automobile opuštajućeg enterijera, a upravo smanjivanje stresa im je jedan od kriterijuma pri odabiru novog električnog ili hibridnog automobila.

Punjnje električnog automobila

Da li prodajete svoj polovni automobil?

Ukoliko planirate da smanjite svoj stres i nabavite električan ili hibridni automobil, deo sredstava za kupovinu ovog vozila možete nabaviti prodavanjem sadašnjeg automobila. Kao firma za otkup polovnih automobila nudimo vam besplatnu procenu vrednosti vašeg automobila i isplaćujemo novac na ruke.

Kontaktirajte nas i uverite se zbog čega uspešno poslujemo na tržištu polovnih vozila već dugi niz godina, sa velikim brojem zadovoljnih klijenata.

FILED UNDER: BLOG