Chevrolet Blazer EV najavljen za 2023. godinu

Kompanija Chevrolet je objavila sliku novog električnog automobila Blazer EV i na taj način najavila njegovu zvaničnu promociju 18. jula. Na slici se može videti samo prednji deo automobila, dok će zadnji deo i unutrašnjost premijerno biti prikazani na promociji.

Chevrolette

Šta novo donosi Blazer EV?

Blazer EV izgleda drugačije od modela koji imaju SUS motore, dok SS varijanta ima prednju masku sa osvetljenim logom. Ovaj model se ističe po vetrobranu, koji se uliva u blago nagnut krov, aerodinamičnim bočnim pragovima i dvobojnim aluminijumskim točkovima.

Automobil je baziran na Ultium platformi i pretpostavlja se da će imati sličnosti sa Cadillacom Lyriq. Ukoliko to bude slučaj imaće bateriju od 100kWh i elektromotor jačine 254/345 kW/KS, kao i 440Nm obrtnog momenta. Očekuje se i verzija sa pogonom na sva četiri točka.

Iako je promocija najavljena za jul ove godine, ovaj električni automobil će se na tržištu naći na proleće sledeće godine, a njegova cena i dalje nije poznata.

Logo Chevrolette

Da li planirate da prodate stari i nabavite novi automobil?

Ukoliko vam je potreban otkup polovnih automobila, kako bi prodali stari automobil i nabavili novi, na pravom ste mestu!

Nudimo najpovoljnije cene na tržištu i vršimo besplatnu procenu vrednosti vašeg vozila. Kontaktirajte nas radi saradnje i zakazaćemo sastanak u najkraćem vremenskom roku.

FILED UNDER: BLOG