BMW povlači 155000 vozila iz SAD-a i Kanade

U poslednje vreme se sve češće čuju vesti poput onih da neka auto kompanija povlači svoja vozila iz prodaje, ili da poziva vlasnike njihovih automobila da besplatno izvrše neke promene. Nedavno je to bio Volkswagen sa izduvnim sistemom, nakon toga Toyota sa neispravnim airbag-ovima, a sada i BMW povlači vozila iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Kako stvari stoje, glavni problem je pumpa motora na BMW vozilima.

BMW povlači vozila iz SAD i Kanade zbog pumpe za gorivo

Naime, problem je sa pumpom motora koji potencijalno može uzrokovati gušenje vozila. Iako nije bilo prijava na ova BMW vozila do sada, BMW je nakon određenih utvrđenih grešaka, usled mera predostrožnosti povukao svoje automobile sa američkog tržišta. Ovo nije prvi put da se dešava sličan scenario sa BMW-om, pošto je kao što znate BMW već povlačio automobile iz Kine, Japana i Južne Koreje, iz istih razloga.

Ovog puta je na red došla i Severna Amerika i to pretežno Sjedinjene Države, pošto je ukupan broj poveučenih vozila upravo iz ove države. Tačnije 88 procenata od ukupno 155.000 automobila.

Među povučenim modelima su i X5, X6, 535i…

Brojni, različiti automobili će biti povučeni u ovoj akciji BMW-a, pa se među njima nalaze sve moguće varijacije BMW X5-ce, kao i X6-ce, ali i BMW 535i xDrive Gran Turismo, 550i xDrive Gran Turismo, 650i kabriolet i drugi.

Besplatna zamena pumpe za gorivo

Naravno, usled greške koja je očigledno fabričke prirode, BMW se oglasio i pozvao sve vlasnike, kao i auto dilere koji posluju sa polovnim automobilima tj. koji poseduju polovna i nova BMW vozila koja smo pomenuli iznad, da iste poprave besplatno. Ovo će moći da učine od početka decembra 2016. godine, dok se obave poslednje pripreme za masovnu popravku tj. ispravku automobila.

Ovo je svakako manji skandal, ili ‘pak možda bolje rečeno problem, nego što je to bio slučaj sa dizelgejtom i drugim slučajevima gde su jasno utvrđene i vidljive posledice neispravnosti vozila koje su promakle proizvođaču.

Ipak, proces proizvodnje automobila je kompleksan, i najmanja greška može napraviti problem kod cele serijske i godišnje proizvodnje. Upravo to se dogodilo i sa ispravnošću pumpe za BMW modele od 2007-2011.

FILED UNDER: BLOG