BMW otpušta 5.000 radnika zbog pandemije

Nemački proizvođač automobila BMW najavio je da će zbog finansijske krize nastale usled globalne pandemije korona virusa morati da otpusti određeni broj radnika. Pandemija koronavirusa je napravila mnogo problema kompaniji BMW koja pokušava da smanji troškove i zbog toga će oko 5.000 ljudi izgubiti posao.

BMW logo kompanije

Planovi u nemačkoj kompaniji

BMW je nedavno predstavio seriju 5, uskoro ćemo na tržištu videti i BMW Seriju 4 dok unutar kompanije baš i nije najbolje i neke radnike čekaju poprilično loše vesti. Finansijski direktor nemačke kompanije BMW, Nikolas Pit istakao je da ove mere uključuju i smanjenje radnih sati i odlazak zaposlenih na neplaćeni odmor i očekuje se čak da kompanija doda paket prevremenog odlaska u penziju.

Pademija je inače ozbiljno uzdrmala celokupno svetsko tržište i inudstriju uopšte, pa ovakvi potezi automobilskih kompanija i nažalost i nisu iznenađujući. Zastoj u proizvodnji i pad prodaje uzrokovali su velike gubitke u automobilskoj industriji, stoga se ovakve mere donose radi ostanka likvidnosti kompanije. 

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

A ukoliko vi imate polovan automobil koji želite da prodate, kontaktirajte nas jer mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG