Automobili izgoreli u požaru na teretnom brodu “Felicity Ace” će biti nadoknađeni

Nakon što se teretni brod Felicity Ace koji je prevozio oko 4000 vozila VW grupe namenjenih američkom tržištu zapalio i na kraju potonuo u Atlantskom okeanu, izvršni direktor ove kompanije potvrdio je planove da se kupcima nadoknade vozila, uključujući i modele Lamborghini Aventador Ultimae i Urus, kao i modele Volkswagen, Audi i Bentley.

Lamborgini parkiran

Volkswagen grupa nije precizirala na koji način će ponovo proizvesti ili preusmeriti vozila kako bi svi koji su naručili automobile na kraju i dobili svoja vozila. Po rečima predstavnika kompanije, osiguranje će pokriti štetu, a kupci će pojedinačno biti obavešteni o slučaju.

Nesreća se dogodila pod nerazjašnjenim okolnostima

Na teretnom brodu Felicity Ace nalazilo se oko 4000 novih vozila, kada se brod prvo zapalio a zatim i potonuo na dno Atlantskog okeana u blizini Azorskih ostrva. Ove nedelje Volkswagen je potrvdio da će zameniti premium vozila koja su izgubljena u nesreći, uključujući 15 Lamborghini Aventador čija je pojedinačna cena oko pola miliona dolara.

VW grupa, koja je vlasnik Lamborghini-ja, takođe je izdala sopštenje o potopljenim vozilima, u kome je izrazila svoje olakšanje zbog spasavanja cele posade broda, ali da nema podatke zašto je do nesreće došlo, jer kako navodi ona nije vlasnik ovog broda.

Koji automobili su se nalazili na teretnom brodu?

Portparol Lamborghini-ja potvrdio je da je na teretnom brodu bilo 85 vozila kompanije, od kojih je 15 bilo Lamborghini Aventador Ultimae modela. Izjavio je kako kompanija radi na tome da porudžbine u najkraćem roku budu zamenjene kako bi se maksimalno smanjila šteta naneta kupcima automobila, a uz veliki napor ponovo je uspostavljen lanac snabdevanja najskupljeg modela. 

Svaki kupac čiji se naručeni automobil nalazio na brodu će na kraju dobiti svoje vozilo.

Direktor Bentley Motors-a rekao je da je kompanija našla način kako da zameni više od pola od 189 vozila koja su potonula, a da će ostali biti nadoknađeni u narednih pola godine.

Na brodu se nalazilo oko 1800 automobila marke Audi, a direktor kompanije je saopštio da će i ova vozila biti nadoknađena ali nije ulazio u detalje na koji način će se to postići.

Sa obzirom da su vozila na brodu bila namenjena samo američkom tržištu, ova velika nesreća nije direktno pogodila srpsko tržište automobila, ali ukoliko dođe do preusmeravanja naručenih vozila, pojedini kupci u našoj državi bi mogli osetiti posledice. Iako određeni broj ljudi kupuje nove automobile, ipak se najveći broj njih oslanja na kupoprodaju polovnih vozila.

Da li prodajete sopstveno polovno vozilo?

Ukoliko vam je potreban otkup polovnih automobila mi vam nudimo efikasno rešenje.

U najkraćem mogućem roku obavićemo besplatnu procenu vrednosti vašeg vozila, nakon čega dogovaramo mesto i vreme sastanka. Po obavljenoj razmeni novac vam dajemo na ruke. 

Kontaktirajte nas i uverite se u kvalitet i efikasnost našeg poslovanja.

FILED UNDER: BLOG