Audi, Renault i Hyundai obnavljaju svoju proizvodnju

Automobilska industrija, kao i većina drugih grana industrije, potpuno je stala usled globalne pandemije korona virusa. Međutim, iako na evropskom kontinentu i dalje traje žestoka bitka sa bolešću, određene auto kompanije su rešile da ponovo pokrenu svoju proizvodnju. Tako su Audi, Renault i Hyundai ponovo otvorili pojedine fabrike u Evropi kao najavu početka normalizacije proizvodnje automobila.

Proizvodnja automobila - vrata i delovi vozila

Koje fabrike su prve krenule u novu proizvodnju?

Prema pisanju evropskih medija, Audi je ponovo angažovao oko 100 svojih radnika pogona za izradu motora u fabrici u mađarskom Đeru. Proizvodne trake su pokrenute, za sada se radi u jednoj smeni, a uskoro se očekuje i pokretanje ostalih kapaciteta. 

Osim Audija, i Renault je delimično obnovio proizvodnju i to u fabrici u Portugaliji kao i u Rumuniji. Takođe, sa radom je počela i fabrika korejske kompanije Hyundai u Češkoj, ali za sada u dve smene umesto tri koliko ih je bilo pre pandemije.

Kakva su očekivanja od auto-industrije u 2020. godini?

Procenjuje se da će zbog zastoja u proizvodnji usled pandemije korona virusa u Evropi ove godine biti napravljeno 3 miliona automobila manje nego što je bilo planirano pre izbijanja globalne zdravstvene krize. Takođe, procene su da će ukupni gubici auto-industrije na Starom kontinentu iznositi oko 60 milijardi evra.

Zbog toga, Vlade evropskih zemalja i auto-kompanije sada traže načine da postepeno pokrenu proizvodnju, kako bi gubici bili koliko je moguće manji.

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

A ukoliko vi imate polovan automobil koji želite da prodate, kontaktirajte nas jer mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG