Afera “Dizelgejt” i dalje aktuelna tema nakon 5 godina

Sud pravde Evropske Unije je odredio da se softver kojeg je koristio Volkswagen za ocenjivanje emisionih nivoa, ilegalan, te da se ti rezultati nikako ne mogu shvatiti ozbiljno. 

Diesel logotip na rdjavoj pumpi

Kontra tužba Volkswagena

Pri donošenju niza odluka koje će ostaviti veliki broj posledica po gubitnika parnice koja se vodi protiv Volkswagena, ali i drugih evropskih giganata auto industrije kao što su Audi i Daimler, koji je roditeljska kompanija Mercedesa, Sud pravde Evropske Unije je stao na stranu potrošača koji tvrde da su obmanuti od strane Volkswagena, te da su kupovali dizel vozila ovog proizvođača pod lažnom tvrdnjom da ona imaju znatno niži nivo emisije ugljen-dioksida nego što je to, zapravo, slučaj.

Zvaničnici Volkswagena, Audija i Daimlera su odgovorili na tužbu sa izjavom da je zakon o nivoima emisija ugljen-dioksida veoma neprecizan, te da se lako može interpretirati na razne načine. Naime, ovi proizvođači tvrde da u donetom zakonu nigde nije precizno naglašeno da testovi moraju biti sprovedeni van laboratirijskih i strogo kontrolisanih uslova. Ovo dalje implicira da njihova vozila nisu prekršila zakon o nivou emisija.

Volkswagen logotip na zgradi

Oštrije mere i brza reakcija Evropske Unije 

Međutim, odgovor Suda pravde Evropske Unije je bio izuzetno brz i ažuran, te je brzo došlo da eliminacije neproverenih softvera koji se koriste za testiranje emisija ugljen-dioksida u laboratorijskom okruženju.

Vlasnici pojedinih Volkswagen vozila na dizel su već podneli brojne tužbe protiv nemačkog proizvođača automobila sa tvrdnjom da su obmanuti i da vozila koja su kupili nemaju novčanu vrednost koja im je naplaćena, nakon što je pravi nivo emisije ugljen-dioksida obljavljeni od strane Američkog udruženja za ekologiju u septembru 2015. 

Ovaj skandal je od tada koštao Volkswagen preko 30 milijardi evra, a kako će se dalje razvijati ova situacija, videćemo u budućnosti.

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

Ovaj skandal je od tada koštao Volkswagen preko 30 milijardi evra, a kako će se dalje razvijati ova situacija, videćemo u budućnosti.

Međutim, ukoliko želite da zaradite nešto novca, za razliku od Volkswagena, kontaktirajte nas jer mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG