5 automobila koje bi svako trebalo da vozi bar jednom

Automobili imaju veoma širok spektar značenja različitim ljudima. Međutim, bilo da su u pitanju istinski zaljubljenici u automobile ili ne, postoji par klasičnih automobila koje će svakog vozača ostaviti oduševljenim zbog svoje pouzdanosti, lakoće upravljanja i kvalitetne izrade. 

Zato smo se u nastavku ovog teksta potrudili da izdvojimo 5 automobila koje bi svako trebalo da vozi bar jednom, a nadamo se da ste neke od njih i isprobali

Dva BMW-a na parkingu

#1 BMW Serije 3 

Čuvena vozila BMW Serije 3 se odlikuju po tome što su veoma pouzdana, sigurna ali i brza. Upravo ove karakteristike su učinile da Serija 3 postane najprodavaniji model čuvene auto-moto kompanije iz Bavarije. 

Prodaje se kao dizel i kao benzinac, i postoje modeli u oblicima karoserije kupe, karavan, limuzina i kabriolet.

#2 Renault Clio 

Proizvodnja ovog legendarnog francuskog automobila je počela davne 1990. godine, a traje i dan danas. Trenutno se proizvodi peta generacija ovog vozila, a kroz istoriju, ovo vozilo je imalo veliki komercijalni uspeh i gotovo da je potpuno samostalno povratilo reputaciju firmi Reno nakon neuspeha koje je ova firma doživela tokom 1980-ih godina prošlog veka. 

Proizvodi se u hečbek i karavan obliku karoserije i odlikuje se prednjom vučom i idealan je auto za gradsku vožnju. Reno Klio je jedini automobil, pored Volkswagenovog Golfa, koji je dva puta osvojio nagradu za Evropskog Automobila Godine.

#3 Volkswagen Golf

Golf je kompaktni model automobila kojeg proizvodi čuvena nemačka kompanija automobila Volkswagen od 1974. godine u čak osam generacija vozila. 

Isprva, Golf model je imao samo troje vrata i prodavao se isključivo kao hečbek. Međutim, vremenom, Golf je doživeo veliki broj izmena pa je verzija sa 5 vrata potpuno zamenila prethodnu. 

Zbog velikog broja dostupnih rezervnih delova, lake cene održavanja i viskog kvaliteta, Volkswagen Golf je zaslzužio reputaciju jednog od najpopularnijih vozila na našim prostorima. 

Sivi i žuti golf na parkingu

#4 Audi Quattro

Teško je objasniti koliki je uticaj ovaj model autombila ostavio na svetsku auto scenu kada se prvi put pojavio 1980. godine prošlog veka. Quattro je model koji je omogućio da se, tadašnja prilično nepoznata kompania Audi, stekne svetsku popularnost.

Snažan motor od čak 80 konjskih snaga je omogućavao tadašnjim vozačima vrhunsko vozačko iskustvo, a proizvodio se po čuvenoj Volkswagen B2 platformi. 

#5 Ford Focus

Ford Focus je čuveni kompaktni automobil, namenjen za gradsku vožnju. Njegova proizvodnja je počela 1998. godine kada je ovaj model nasledio čuvenog Ford Escorta a traje i dan danas u čak četvrtoj generaciji vozila. 

Ford Focus je dizajniran od strane Ford timova iz Nemačke i Velike Britanije, i prodaje se u verzijama sa troje i petoro vrata u oblicima karoserije kupe, kabriolet i hečbek.

Kupovinom Ford Focusa, obezbeđujete sebi veoma kvalitetno vozilo po pristupačnoj ceni, a poput Volkswagen Golfa, takođe je prilično lak za održavanje

Otkup automobila po fer i korektnoj ceni

Nadamo se da ste imali prilike da uživate i nekom od ovih legendarnih automobila, a ukoliko imate polovan automobil koji želite da prodate, bilo da je neki od ovih sa navedene liste ili neki drugi, kontaktirajte nas jer mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na stanje, broj pređenih kilometara ili enterijer. Pored toga, uvek možete da saznate pravu cenu vašeg vozila slanjem upita za besplatnu procenu automobila.

FILED UNDER: BLOG